23948sdkhjf

Hver fjerde betaler gerne mere for at købe lokalt

Interessen for lokal mad er voksende.
Kartofler fra den nærmeste kartoffelavler eller kød, der er opdrættet i nærheden.

Vi vil gerne betale lidt ekstra for at putte lokale fødevarer i indkøbskurven. Det viser en undersøgelse, Epinion har lavet for DR.

- Der er sådan nogle lørdagsmarkeder her i Sorø, hvor forskellige landmænd kommer og sælger, der køber jeg ofte. Så jeg vil gerne give lidt ekstra for at få noget kvalitet, siger Gitte Hansen, da P4 Sjælland mødte hende på indkøb.

Knap hver fjerde voksne dansker er i meget høj grad eller i høj grad parat til at betale en højere pris for en fødevare, der er produceret lokalt. Det viser Epinions undersøgelse for DR, og Mette Marie Sørensen som også er ude og købe ind i Sorø er enig.

- Det er ikke altid prisen, der styrer mit køb. Det kan være hvordan det ser ud eller om det er sæson, så jeg vil gerne betale mere for det lokale, siger hun.

Interessen for at købe lokal mad er voksende, men det er stadig et forholdsvis nyt fænomen, siger Donna Sundbo, som er forsker i mad og oplevelser ved RUC og University College Sjælland.

- Vi er nok stadig i en fase, hvor interessen for lokal mad er ved at sprede sig. Økologi har vi haft i mange år, men lokalt mad er stadig rimeligt nyt, også i en dansk kontekst. Men for de forbrugere der opdager det, da er der mange af dem, der er med på det, siger hun.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08