23948sdkhjf

Frivillige kæder må ikke diktere priser

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indskærper regelsæt efter klage fra virksomhed i byggebranchen.
Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen har modtaget en klage over en eventuel konkurrencebegrænsning i en unavngiven frivillig kæde inden for byggebranchen.

- Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen indskærper, at det til enhver tid skal være op til det enkelte kædemedlem alene at afgøre, hvilke priser denne vil opkræve hos sine kunder for de i sagen omhandlede bestillinger, og at der ikke fra kædeselskabets side må fastsættes priser, rabatter eller prisniveau for disse bestillinger, hedder det i en udtalelse.

Styrelsen understreger, at der er tale om en indskærpelse og ikke en afgørelse, hvilket betyder, at den ikke kan indbringes for Konkurrenceankenævnet.

Fortrykte priser
Det var i forbindelse med implementeringen af et nyt, fælles faktureringssystem, at det unavngivne kædeselskab udsendte et varekartotek til samtlige medlemmer, hvoraf der fremgik fortrykte priser for visse bestillinger.

Udsendelsen af varekartoteket kunne give kædemedlemmerne indtryk af, at kæden opererer med faste eller vejledende priser på visse bestillinger af ovennævnte tjenesteydelser. Det fremgår imidlertid andetsteds i det udsendte materiale, at kædemedlemmerne selvstændigt skal fastsætte priserne på de pågældende bestillinger.

Selskabet præciserede
Kædeselskabet har til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen oplyst, at det var en fejl, at det udsendte varekartotek indeholdt priser for de pågældende bestillinger. Kædeselskabet har efterfølgende udsendt enslydende breve til samtlige medlemmer, hvoraf det fremgår, at kæden ikke opererer med vejledende priser, og at det enkelte medlem egenhændigt skal fastsætte priserne for de pågældende bestillinger.

Styrelsen vil ikke på nuværende tidspunkt foretage sig yderligere i sagen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11