23948sdkhjf

Salgspligt til hele EU vil skade e-butikker

EU-Kommissionens forslag om at indføre en salgspligt for alle netbutikker, uanset hvor kunderne befinder sig i EU, vil skade nethandlen, mener Dansk Erhverv.
Det kontroversielle forslag fra Europa-Kommissionen om at forbyde geografisk blokering ved e-handel - den såkaldte geoblokering - er nu så langt fremme, at Folketingets Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalg så småt er gået i gang med at behandle den, fortæller Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Europa-Kommissionens forslag er imidlertid uspiseligt for Dansk Erhverv, der sammen med FDIH - Foreningen for Dansk Internet Handel netop har haft foretræde for udvalget for at belyse konsekvenserne:

- Forslaget indfører en de facto salgspligt for netbutikkerne og en pligt til at sælge til ens vilkår og pris i EU. De skal dermed sælge til forbrugere i alle EU-lande, uanset om de taler forbrugerens sprog, kender reglerne i forbrugerens hjemland eller ser en forretningsmodel i det, siger markedschef Lone Rasmussen, Dansk Erhverv, og fortsætter:

- Det ignorerer barriererne og griber voldsomt ind i netbutikkernes frihed til at drive forretning, som de vil. Dansk e-handel vil lide skade, fordi forslaget giver byrder og omkostninger.

- Samtidig åbner det op for ulige konkurrencevilkår, fordi det bliver lettere for danske kunder at købe i udenlandske netbutikker uden at skulle betale dansk moms. Det bliver særligt hårdt for de mindre virksomheder. Der er masser af e-handel over grænserne i EU, så forslaget løser ikke noget problem. Det giver ikke mere e-handel at gøre det sværere og dyrere for netbutikkerne at sælge online.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109