23948sdkhjf

Diskussion: Hvad er konsekvenserne af illegal handel?

Illegal handel med nydelsesmidler og kopiprodukter udgør en kæmpe udfordring for de berørte brancher.
Hvad er konsekvenserne af den illegale handel for forbrugere, virksomheder og statskassen? Og hvad skal der til for at løse problemerne?

Dansk Erhverv inviterer sammen med en række berørte aktører til diskussion, hvor de vil søge at finde løsninger på udfordringerne med illegal handel med blandt andet slik, sodavand, alkohol, cigaretter og kopiprodukter.

Illegal handel omfatter både ulovlig indførsel af nydelsesmidler som slik, sodavand, alkohol og cigaretter uden dansk moms og afgifter, men også kopiprodukter inden for eksempelvis medicin og designervarer, der bliver ulovligt kopieret, importeret og handlet illegalt.

Den illegale handel kan være sundhedsskadelig og skaber et uigennemsigtigt marked for forbrugerne, fordi forskellen mellem lovlige og korrekt importerede varer og de illegale er svær at gennemskue. Det koster både de mange lovlydige danske virksomheder og statskassen dyrt.

På dagen vil skatteminister Karsten Lauritzen fortælle om, hvordan regeringen tackler udfordringerne.

Derudover vil underdirektør i SKAT, Preben Buchholtz, give en status på situationen ved grænserne.

Dagen vil desuden byde på et indblik i problemet set med erhvervslivets øjne, ved repræsentanter fra berørte virksomheder, og det store overblik over omfanget i et internationalt perspektiv ved tidligere direktør i Europol, Jürgen Storbeck.

Deltagere kan desuden give deres besyv i debatten, når Peter Skaarup (DF), Trine Bramsen (S) og Louise Schack Elholm (V) bliver konfronteret med problemet og diskuterer udfordringerne i en paneldebat styret af dagens moderator, Niels Krause-Kjær.

Tid: Torsdag den 27. oktober 2016 kl. 13.00-16.00
Sted: Dansk Erhverv, Børsen, 1217 København, Danmark
Tilmelding: Via www.danskerhverv.dk/ senest 24. oktober 2016
Pris: Deltagelse er gratis.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.173