23948sdkhjf

Ulovligt salg af snus har ingen konsekvenser

Der er ingen myndigheder, der kontrollerer det åbenlyse og ulovlige salg.
Det er ulovligt at sælge snus i Danmark, men efterspørgslen er blevet så stor, at massevis af kiosker ser stort på det.

På få timers rundtur i København lykkedes det metroxpress at finde mere end 20 kiosker, der solgte snus.

Og det kan de roligt fortsætte med. Der er nemlig ingen myndigheder, der kontrollerer det åbenlyse og ulovlige salg af det kræftfremkaldende produkt.

Sundhedsstyrelsen fortæller til metroxpress, at de videregav ansvaret for kontrollen til Sikkerhedsstyrelsen hen over sommeren. I årets første halvår havde Sundhedsstyrelsen ikke kontaktet en eneste kiosk for at bede dem fjerne snus fra hylderne.

Heller ikke Sikkerhedsstyrelsen kommer til at håndhæve loven: »Vi har overtaget kontrollen med tobaksområdet, men snus er ulovligt, så det er ikke en del kontrollen med den lovlige tobak. Det er selvfølgelig en politimæssig opgave, ligesom alle andre ulovlige ting. Men det er klart, at ser vi snus på vores kontroller, så går vi ikke bare forbi det, så tager vi action,« siger kommunikationschef Mette Cramon.

En aktindsigt, metroxpress har fået hos Københavns Politi, viser, at de heller ikke gør en snus ved salget. Således har de i år givet nul bøder og ikke udført nogen beslaglæggelser i forbindelse med salg af tobakken.

»I en tid med terrortrusler og fokus på sikkerhed står indsatsen mod snus ikke højt på listen. Men det bliver prioriteret ind som andre opgaver, der handler om at sælge ulovlige ting, hvis vi får anmeldelser,« siger vicepolitiinspektør Henrik Møller Jakobsen til avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078