23948sdkhjf

Klarborg-familien vinder nissesag mod Rikki Tikki Company

- Vi troede, at det var folk, som vi kunne stole på, siger Mads Klarborg.
Sø- og Handelsretten har i sidste uge givet "nissemor" Etly Klarborg og Klarborg-familien medhold i en sag mod Rikki Tikki Company, der i mange år har forhandlet de ikoniske Klarborg-nisser under varemærket Trip Trap.

Det fortæller Klarborgfamilien i en pressemeddelelse.

Sø- og Handelsretten slår i sin dom fast, at Rikki Tikki Company har krænket Klarborgs ophavsrettigheder og handlet i strid med god markedsføringsskik. Virksomheden har fået forbud mod at fortsætte sin ulovlige praksis, og samtidig har retten pålagt Rikki Tikki Company at betale 375.000 kr. i skyldig royalty til Klarborg.

For Etly Klarborg – skaberen af de ikoniske Klarborgnisser – kommer Sø- og Handelsrettens dom som en befrielse.

- Jeg føler, at retfærdigheden er sket fyldest i dag. Jeg har lavet nisserne, siden jeg var en lille pige, og jeg har altid gjort det med hjertet. Så det er en stor lettelse, at jeg nu har fået mine nissebørn hjem igen i god behold. Nu er der ikke længere nogen, der kan gøre dem fortræd. Så fremtiden tegner lys – både for nisserne og for Klarborg-familien, siger Etly Klarborg.

Sø- og Handelsretten forbyder Rikki Tikki Company A/S at importere, fremstille, markedsføre, sælge og eksporterer eksemplarer af Klarborg/Trip Trap-nisser bestilt efter 9. oktober 2015.

Sø- og Handelsretten pålægger endvidere Rikki Tikki Company A/S at betale 375.000 kr. i skyldig royalty til Klarborg. Det beløb kommer oveni den frivillige efterbetaling af royalty på 525.000 kr., som Rikki Tikki Company allerede har foretaget til Klarborg.

Mads Klarborg, der er kreativ direktør i Klarborg ApS, glæder sig også over dommen, men han er samtidig vred over Rikki Tikki Companys handlemåde.

- De har gennem mange år været vores nære samarbejdspartner, som vi har betroet at tage vare på min mors livsværk. Vi troede, at det var folk, som vi kunne stole på. Så det har både på det menneskelige og på det økonomiske plan været en rystende oplevelse at skulle igennem denne sag. Nu glæder vi os over Sø- og Handelsrettens dom. Den er afsagt enstemmigt af tre dommere, og den er meget klar. Vi forventer derfor, at dommen tages til efterretning, således at der ikke forhandles ulovlige kopier af vores produkter, siger Mads Klarborg.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125