23948sdkhjf

USA på vej til at blive et af vores vigtigste markeder

Amerikanske virksomheder bliver en stadigt vigtigere faktor for eksporten.
Handlen mellem Danmark og USA er over de seneste år steget betydeligt. Landet er i dag vores tredjestørste eksportmarked efter Tyskland og Sverige. Sidste var salget af varer og tjenester på mere end 100 milliarder eller hele 9,5 pct. af den samlede danske eksport, viser en ny analyse fra Danmarks Statistik.

Til gengæld er vi knapt så begejstrede for amerikanske varer. Importen fra USA udgjorde nemlig tilsvarende kun 5,7 pct. af den samlede import. Ud over Tyskland, Sverige købte vi flere varer fra Storbritannien og Holland, så USA "kun" ligger på femtepladsen.

Ok det voksende marked er til glæde for flere og flere virksomheder. Selv om størstedelen af eksporten naturligvis leveres af nogle få virksomheder indenfor medicinalindustrien, dele til vindmøller, høreapparater, enzymer, og fødevarer er andelen af virksomheder der i mindre grad udnytter markedsmulighederne til salg i USA nu på hele 2.750 virksomheder.

Det betyder også at virksomhederne søger tættere forbindelse til det voksende marked. 650 danske virksomheder har nu datterselskaber i USA. De beskæftiger ifølge Danmarks Statistik omkring 65.000 personer.

Omvendt har amerikanske virksomheder omkring 550 datterselskaber i Danmark med omkring 39.000 ansatte.

Danmarks Statistiks eksportanalyse om USA kan hentes i sin fulde længde her


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156