23948sdkhjf

Dårlige ledere giver medarbejderne stress

Dårlig ledelse er ligeså skadeligt for medarbejdernes helbred som passiv rygning
Der er for mange dårlige ledere i Danmark og det er et problem, da dårlig ledelse er en direkte årsag til en stresset arbejdsplads.

Nu viser forskning endda, at dårlig ledelse er ligeså skadeligt for vores helbred som passiv rygning!

Det fastslår Institut for Personaleudviklimg på baggrund af en ny undersøgelse foretaget af Harvard Business Review og Stanford University, som har sat lighedstegn mellem passiv rygning og dårlig ledelse.

”Med andre ord : Dårlige ledere gør os syge”, lyder det fra Institut for Personaleudvikling.

Den Amerikanske Psykologforening har foretaget en undersøgelse der viser at 75 procent af lønmodtagere mener, at deres leder ubetinget er den mest stressende del af deres arbejde. Desuden er der hele 60 procent, som foretrækker en ny leder i stedet for en lønforhøjelse.

Del artiklen med andre

Husk at du kan sende en kollega eller bekendt et link til denne og andre artikler, ved at klikke på det orange logo "Send" som står lige til venstre for teksten.

Eller du kan dele den på Facebook, LinkedIn m.v. med logoerne derunder.
På trods af de tal, er det kun 27 procent, der vælger at sige op efter de har fået et nyt job. 11 procent siger op uden at have nyt job. Men hele 59 procent bliver hængende i jobbet og holder ud. Og selvom den stressede ikke nødvendigvis er sygemeldt, kan vedkommendes arbejdsevne være påvirket, og det kan dermed medføre at også kollegaer vil opleve en øget arbejdsbyrde.

Institut for Personaleudvikling vil på en konference den 8. november på Hotel Radisson i København og den 10. november på Hotel Radisson Blu i Århus sætte fokus på stress på arbejdspladsen - herunder reaktioner på stress, stress politik, den biologiske, psykologiske og sociologiske tilgang. Her kan deltagerne få redskaber til at genkende symptomerne på stress og skab et sundere arbejdsmiljø.

Læs mere om konferencen her:
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094