23948sdkhjf

Økonomien viser svaghedstegn

Antallet af ledige ligger på det højeste niveau siden februar.
Nye tal tyder på, at arbejdsmarkedet bremser op for første gang siden 2013, skriver Finans.

Udviklingen kan i følge økonomer sprede sig til andre dele af økonomien. Den bryder også med en række dugfriske prognoser fra flere storbanker og regeringen, der alle forudser, at arbejdsmarkedet fortsætter sin positive udvikling.

Regeringen opjusterede i august bl.a. sit skøn for stigningen i beskæftigelsen med 10.000 til i alt 62.000 i 2016 og 2017.

- Det, vi har set de sidste par måneder, tyder på, at der er ved at ske en opbremsning, siger Frederik Pedersen, cheføkonom i fagforeningen 3F, til Finans.

I august kom der ifølge Danmarks Statistik 1.400 flere i arbejdsløshedskøen, og antallet af ledige ligger nu på det højeste niveau siden februar. Forleden viste andre tal, at der også var færre lønmodtagere i juli end i juni. Udviklingen kan spille ind på forbrugernes tillid til fremtiden, som nu ligger på det laveste niveau i tre år.

- En opbremsning på arbejdsmarkedet kan også sagtens resultere i en opbremsning af opsvinget i dansk økonomi. Det er dog for tidligt at afblæse fremgangen på arbejdsmarkedet, siger Søren Kristensen, økonom i Sydbank, til Finans.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078