23948sdkhjf

Firmaer rustes mod it-bedrag

Antallet af virksomheden, der udsættes for it-kriminalitet, er steget kraftigt i de senere år.
Omkring 50 nordsjællandske virksomheder er med, når Nordsjællands Politi og Rigspolitiets nationale cyber crime center (NC3) i samarbejde med Dansk Industri sætter fokus på det stadig stigende antal digitale forbrydelser.

Det sker på et fyraftensmøde på Kollekolle ved Værløse, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Antallet af virksomheder, som har haft it-kriminalitet tæt inde på livet, er steget de seneste år. Over en femårig periode fra 2011 til 2015 er antallet af anmeldte sager om økonomisk it-kriminalitet steget med knap 18.000 til 43.217 på landsplan.

Og alene i København er antallet af anmeldte sager fra 2011 til 2015 steget fra 3796 til 13.451 - altså mere end en tredobling på fem år, oplyser DI.

-Vi ser desværre flere og flere tilfælde, hvor det går galt. Lige nu er der især mange tilfælde med »Ceo-fraud« og »ransomware« - altså henholdsvis falske e-mails, hvor en direktør angiveligt beder sin regnskabsafdeling overføre penge til en konto, og tilfælde hvor it-kriminelle låser et firmas data og kræver løsepenge for at låse op igen, forklarer it-ekspert Henning Mortensen, DI Digital til Frederiksborg Amts Avis.

Inden for de seneste par år har politiet øget antallet af specialister og efterforskere, der skal bekæmpe it-kriminaliteten. Og ude i politikredsene skal samarbejdet og dialogen med lokale virksomheder styrkes.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143