23948sdkhjf

Illegal handel koster samfundet over en kvart milliard om året

Illegal handel med nydelsesmidler og forfalskninger snyder årligt den danske statskasse for flere hundrede millioner og udgør en kæmpe udfordring for de berørte brancher.
Illegale varer for over en halv milliard kroner ryger hvert år over disken i Danmark.

Det gælder blandt andet slik, alkohol og øl, og oveni kommer handel med forfalskninger af medicin og designervarer samt ulovlige cigaretter, skriver Dansk Erhverv i en pressemeddelelse.

Det koster danske arbejdspladser og snyder både statskassen og forbrugerne.

Samtidig bidrager den illegale handel til øget organiseret kriminalitet, både herhjemme og på tværs af grænserne.

Det problem ønsker Dansk Erhverv sammen med Lægemiddelindustrien, Philip Morris, Louis Poulsen og Candyking at sætte fokus på ved en konference om illegal handel torsdag 27. oktober 2016 kl. 13.00-16.00.

Skatteministeriet vurderer, at der blev handlet med illegale nydelsesmidler for 550 mio. kr. i 2015, mens ulovlige cigaretter ifølge KPMG kostede statskassen en kvart milliard. Ifølge Dansk Erhverv er det vigtigt med fokus på emnet på grund af samfundskonsekvenserne, når varer handles ulovligt.

- De illegale varer koster de lovlydige virksomheder og statskassen dyrt. Derfor er vi nødt til at se på, hvordan vi kan komme den illegale handel til livs, siger Lotte Engbæk Larsen, markedschef i Dansk Erhverv.

Til konferencen deltager retsordførerne Peter Skaarup (DF), Trine Bramsen (S) og Torsten Schack Pedersen (V) samt underdirektør i SKAT Preben Buchholtz.

Derudover vil tidligere direktør for EUROPOL Jürgen Storbeck give det store overblik over omfanget af illegal handel i et internationalt perspektiv.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098