23948sdkhjf

Selvstændiges ansøgninger om boliglån syltes i banken

Mange selvstændige med svingende indtægter har svært ved at få lån i banken til boligkøb. De må i stedet låne pengene til højere rente på det alternative marked.
Stadig flere selvstændige har svært at låne penge i banker og realkreditinstitutter til at købe hus for.
I stedet må de finansiere deres huskøb hos alternative långivere til en højere rente.

Det kan man mærke hos UdenomBanken.dk, der er en udlånsportal, hvor lånere bliver matchet med professionelle långivere. Lånsøgende får gennem portalen mulighed for at optage lån, mens långiverne får mulighed for at få forrentning af deres kapital. Lånene gives især til boligkøb.

Ifølge udviklingsdirektør i Udenombanken.dk , Søren Scheibye, kommer ca.13 procent af låneforespørgslerne til UdenomBanken fra selvstændige erhvervsdrivende.

”Selvstændiges økonomi er tit sværere at vurdere end funktionæransattes, blandt andet på grund af større udsving i indtægterne. Derfor afviser banker og realkreditinstitutter, der har en meget skematisk tilgang til deres kunder, ofte selvstændige”, siger Søren Scheibye til Idag.dk

Selvstændiges låneansøgninger syltes

"Vi oplever, at bankerne har svært ved at vurdere selvstændiges økonomi, hvilket gør, at deres låneansøgning bliver syltet eller afvist hurtigt", tilføjer han.

Ifølge Udenombankens egne tal steg det samlede lånebeløb, portalen har formidlet, fra 12,2 millioner i første kvartal 2015 til 75,2 millioner kroner i første kvartal i år.

Udenombankens indskud kommer fra personer med frie midler på mindst 750.000 kr. . De søger en bedre forrentning af deres midler, end de kan få i bankerne, der truer med negativ rente.

Hos Udenombanken kan en totalt finansieret ejendom erhverves til en fast rente på 7,5 procent. Det er væsentligt dyrere, end hvis man tog et kombineret bank- og realkreditlån.

Men da mange af lånene går til huse i mindre provinsbyer og på landet, hvor priserne ofte er under en mio. kr., bliver forskellen ikke så stor – navnlig ikke, hvis alternativet er at leje en bolig.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079