23948sdkhjf

Læger vil rydde op i forvirrende navne på medicin

Den samme type medicin sælges under forskellige navne, og det giver risiko for fejl, mener Lægeforeningen.
Det er forvirrende for patienterne, at det samme lægemiddel sælges under forskellige navne.

Det mener Lægeforeningen.

Foreningen mener, at de forskellige handelsnavne kan betyde, at nogle patienter forveksler lægemidler eller indtager en forkert dosis.

- Det kan være forvirrende og utrygt, når for eksempel et blodtrykslægemiddel som Enalapril sælges under så forskellige navne som Corodil og Enacodal, siger Michael Dupont, næstformand i Lægeforeningen.

- Det øger risikoen for, at patienterne forveksler lægemidler eller indtager en forkert dosis, siger han.

Men det er ikke bare patienter, der kan fare vild i navnene. Det kan lægerne også.

De forskellige navne øger ifølge Lægeforeningen risikoen for fejl, når lægen udskriver medicinen, og når apoteket efterfølgende skal udlevere den.

Lægeforeningen foreslår, at sundhedsminister Sophie Løhde (V) sætter et forsøg i gang med mere entydige navne på medicin.

Forsøget skal indebære, at lægerne skal skrive navnet på det aktive stof i lægemidlet på recepten i stedet for handelsnavnet.

Samtidig lyder anbefalingen, at det aktive stof skal stå med store typer på pilleglasset eller pakningen.

- Med kun ét navn at forholde sig til bliver det nemmere for patienterne at bevare overblikket over deres egen behandling.

- Det vil være til gavn for patienterne og alle andre i sundhedsvæsenet, at man på den måde mindsker risikoen for nye lægebesøg og i værste fald indlæggelser på grund af forkert brug af medicin, siger Michael Dupont.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078