23948sdkhjf

Rottebudgettet udvides: Kommuner opruster kampen

Nu tager de kampen op i Sønderjylland.
Der skal bruges flere penge på rottebekæmpelse i flere syd- og sønderjyske kommuner i år, end der blev brugt sidste år. Det skriver DR Syd.

I Aabenraa Kommune skal man bruge 580.000 kroner mere på rottebekæmpelse, og i Sønderborg Kommune regner de med at udvide deres rottebudget med 100.000 kroner i forhold til sidste år.

Erik Erbs, der er formand for Vej og Park i Sønderborg Kommune, forklarer, at det blandt andet skyldes flere anmeldelser.

- Men det skyldes også, at vi skal ud på den samme adresse flere gange, siger Erik Erbs til DR Syd.

Det er nemlig ikke længere lovligt at lægge gift ud forebyggende, og derfor må rottefængerne køre flere ture, når rotterne skal udryddes.

Samtidig starter man med en mildere gift, der tager hensyn til de rovdyr, der æder rotterne.

- Det hensyn, man tager over for naturen, er jo vores alles fordel. Men det giver lidt mere arbejde og nogle udfordringer for de enkelte kommuner, siger Erik Erbs.

Årsagen til forbuddet mod forebyggende rottegift er, at giften spreder sig til de rovdyr, der spiser rotterne, forklarer Mikkel Hall, funktionsleder i Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning.

- Den rottegift, vi anvender, er noget forfærdeligt stads. Giften er en blodfortynder, og den spreder sig i fødekæden. Så det er et meget stort miljøproblem, siger han til DR Syd.

Sønderborg Kommunes rottebudget ender på to millioner kroner i år.

Tønder, Esbjerg og Vejen kommuner har også oprustet deres rottebudgetter for 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078