23948sdkhjf

Neye donerer 10 millioner kroner til to danske kræftforskere

Den 135-årige taske- og kuffertkæde Neye donerer hele overskuddet til kræftforskning.
Neye har tasker til alle formål - men kædens overskud går kun til ét: Kampen mod kræft.

Neye-Fonden, som ejer Neye-kædens 44 butikker, giver i dag 10 mio. kr. til to danske kræftforskere, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

Det drejer sig om den 42-årige professor Anja Groth, der tidligere blandt andet har modtaget en prestigefyldt bevilling fra EU, og den 36-årige professor Simon Bekker-Jensen, der tidligere har modtaget Kræftens Bekæmpelses Juniorforskerpris. Begge er fra Københavns Universitet og de deler donationen ligeligt mellem sig.

- Neye er ejet af Neye-Fonden, og derfor er der ingen aktionærer, der skal have del i det overskud, som kæden genererer. Formålet med at drive butikskæden er helt overordnet set at skabe et overskud, som vi så giver til kræftforskning i Danmark, fortæller administrerende direktør Camilla Raffnsøe.

- Det glæder os alle meget at kunne hjælpe på et sygdomsområde, som desværre rammer rigtig mange danskere, og det giver alle Neye's medarbejdere et klart mål, hver eneste dag vi går på arbejde.

Bevillingerne er givet efter en grundig evaluering af projekterne af to internationale, uvildige eksperter på området og endelig indstilling af én national uafhængig bedømmer.

Historien bag kræftdonationerne
Historien om Neye-kæden går tilbage til 1881, hvor Johannes Neye åbnede sin første galanterihandel på det eksklusive Vimmelskaftet i København.

Næsten 100 år senere, i 1977, blev Neye overført til Neye-Fonden.

På det tidspunkt var det Agathe Neye, der drev butikskæden. Hun var enke efter Knud Neye, Johannes Neye's søn.

Knud døde af kræft i 1945 i en alder af kun 59 år.

Da parret var barnløst, besluttede Agathe Neye sig til at lade alle aktiverne i virksomheden, samt alt parret ejede i øvrigt, overgå til en fond, der fremover skulle drive Neye-kæden og via overskuddet støtte sygdomsbekæmpende forskning.
Læs mere om: Neye
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.205