23948sdkhjf

Detailhandelens forventninger stiger

De handlende ser frem til bedre salg, men forventningerne er ikke så høje som for et år siden
Selv om fremtiden ser lidt lysere ud, er der faktisk tale om et fald i forhold til for en måned siden - og i forhold til for et år siden, er detailhandlens forventninger til fremtiden næsten halveret. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik her til morgen.

Den sammensatte konjunkturindikator for detailhandlen er steget til 6 i november mod 1 i oktober. Men set over årets første 11 måneder har der dog været en faldende tendens, og månedens konjunkturtal er noget lavere end i november sidste år, hvor tallet var 11.

De handlendes vurderingen er at deres lagerbeholdningen er øget lidt i november, hvilket trækker den sammensatte konjunkturindikator nedad.

Til gengæld er den forventede omsætning er steget lidt fra 30 til 32, mens den faktiske omsætning er steget markant fra minus 15 til nul. Faktisk omsætning vil sige udviklingen igennem de seneste tre måneder, altså fra august til oktober, mens den forventede omsætning angiver udviklingen igennem de kommende tre måneder, november til januar.

Som så ofte før branchegruppen handel med fødevarer, drikke- og tobaksvarer, der ligger med de højeste forhåbninger til udviklingen - dog faldet i forhold til sidste år. Nettotallet er på 15 mod 26 i november 2015. Bilhandel inkl. engros og anden detailhandel ekskl. tankstationer holder sig lige akkurat oven vande - begge med nettotallet nul. Bilværksteder ligger på minus 2, oplyser Danmarks Statistik.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064