23948sdkhjf

Afgørelse: Firmaet bag Tøjeksperten gjorde ikke nok for at forhindre stor dødsulykke

1130 mennesker mistede livet i Bangladesh i 2013 ved en ulykke på en fabrik, der blandt andet producerede til Tøjeksperten.
Firmaet bag Tøjeksperten, PWT Group, gjorde ikke nok for at tjekke arbejdsforholdene for de arbejdere, der producerede tøj til kæden på en fabrik i Bangladesh, der i 2013 blev ramt af en stor dødsulykke, skriver Politiken.

Sådan lyder afgørelsen fra den såkaldte Mæglings- og klageinstitution for ansvarlig virksomhedsadfærd (MKI), som kritiserer virksomheden for ikke sikre de ansattes grundlæggende menneskerettigheder.

Det er opsigtsvækkende, eftersom det er første gang, at den uafhængige klageinstans udtrykker kritik af en dansk virksomhed.

- Hidtil har danske tøjvirksomheder fulgt en strategi om, at går den, så går den. Men nu går den pludselig ikke længere. Nu skal danske virksomheder ikke bare sige, at de udviser nødvendig omhu, men også vise, at de gør det, siger Helle Løvstø Severinsen, som er projektleder i ngo'en Clean Clothes Campaign, der kæmper for at forbedre arbejdsforholdene for tekstilarbejdere blandt andet i Bangladesh.

1130 mennesker døde i ulykken, hvor en hel fabrik styrtede sammen.

Forinden havde nogle af arbejderne protesteret mod at gå ind i bygningen, som havde tydelige revner i gulv, vægge og bærende søjler, men de fik at vide, at de ville blive fyret, hvis de ikke påbegyndte dagens arbejde.

PWT Group står blandt andet bag butikskæden Tøjeksperten og mærkerne Bison, Junk de Luxe og Wagner.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079