23948sdkhjf

Ikea-ansatte får ekstra pension efter fem år

Ikea siger nu tak for tro tjeneste til medarbejdere, der har været ansat i møbelkæden i mere end fem år.
Som en del af loyalitetsprogrammet Tack! får Ikea-ansatte med fem års anciennitet hvert år en ekstra indbetaling på deres pensionsopsparing. I år er det tredje gang, at Ikea giver en kontant tak til de loyale ansatte. Ikea-medarbejderne indkasserer 11.500 kr. ekstra på pensionsopsparingen. Det skriver Avisen.dk.

- Vi har det her loyalitetsprogram, fordi det er vigtigt for os at få medarbejderne til at tage del i den succes, som virksomheden har. Og Ikea vil gerne vise sin påskønnelse og taknemmelighed overfor medarbejderne, siger HR-chef Teresia Palm til Avisen.dk.

Teresia Palm forklarer, at beløbet varierer lidt fra år til år, da det fastsættes af den globale Ikea Group alt efter hvor mange ansatte, de enkelte lande har. Det første år var der indskudt en startkapital, som betød, at medarbejderne fik næsten dobbelt så meget udbetalt. Sidste år og i år har beløbet været nogenlunde det samme.

På globalt plan udbetaler Ikea i år i alt omkring 800 mio. kr. til medarbejdernes pensionsopsparinger.

Selve beløbet gør måske ikke lige så stor forskel for danske Ikea-medarbejdere, som det gør andre steder i verden, hvor man ikke har samme sociale sikkerhedsnet som i Danmark. Det mener tillidsrepræsentant i Ikea Gentofte Birgitta Kajn, der møder Ikea-ansatte fra hele verden i forbindelse med globalt arbejde i fagforeningen. Men symbolværdien er der - også for de danske medarbejdere.

- Symbolværdien er stor. En Ikea-medarbejder har en faglig stolthed, og den kommer frem, når man hører folk i S-toget tale om "har du hørt, at Ikea giver sine ansatte bonus". Og det er ikke så tit, at vi oplever det på handelsområdet. Man bliver stolt af at arbejde i en virksomhed, som gør sig umage i forhold til bonus, pension og i forhold til, hvordan man forholder sig til miljø, siger Birgitta Kajn til Avisen.dk.

For nyligt kunne Ikea også berette, at de ansatte kunne se frem til en bonus på næsten halvanden månedsløn efter et rekordregnskab. Og der er forskel på, hvilken betydning en bonus og en ekstra pensionsindbetaling har for de forskellige medarbejdere, forklarer tillidsrepræsentanten.

- Jeg fylder snart 60, så for mig er pensionen meget reel her og nu, men for en 22-årig, der tæller en bonus, man kan få nu, måske mere. Men hver gang du arbejder i en virksomhed, som har fremgang, og du får del i den, er det en sejr, siger Birgitta Kajn, der har været i Ikea i 14 år.
Læs mere om: Ikea
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11