23948sdkhjf

Flyt rundt på poster i dit regnskab og få kredit i banken

Det er ikke ligegyldigt, hvordan dit regnskab er stillet op.
Det lyder banalt. Men det er faktisk slet ikke ligegyldigt, hvordan dit firma-regnskab er stillet op. Danmark er et af de få lande, hvor alle kan se firma-regnskaber. De ligger kun et klik væk på virk.dk. Og det er ikke kun banken, der kigger dig i kortene. Det gør kunder, leverandører, forsikringsselskaber, factoringselskaber og mange andre. De lægger mærke til din soliditet, dine gældsposter og dine tilgodehavender. Og analyserer på dem. Men faktum er, at du nemt kan få dit regnskab til at tage sig bedre ud uden, at du ”besmykker det”. Det kræver bare, at du kigger med nye øjne på posterne i dit regnskab og tager nogle beslutninger. Det kan gøre en stor forskel. I dag.dk har talt med Lars Øgaard, der driver finansiel rådgivningsvirksomhed – www.oegaardconsult.dk , og som har hjulpet mange virksomheder med at forbedre finansierings- og kapitalforhold i virksomheder. Her er det første af tre tip, som måske er aktuelt for dig, så dit regnskab fremtræder bedre og mere attraktivt overfor dine kunder, leverandører og forretningsforbindelse. Og som kan give dig en bedre finansiering. Du får det næste tip i morgen.


Betal dine kreditorer lige før regnskabsårets udløb


Et årsregnskab er et øjebliksbillede af din virksomheds tilstand på den sidste dag i regnskabsåret. Dispositionerne omkring afslutningen på regnskabsåret kan være væsentlige for det billede, regnskabet tegner af din virksomhed.

Et konkret eksempel er en handelsvirksomhed med en balance på 21 mio. kr., en årsomsætning på 150 mio. kr. og en egenkapital på 4 mio. kr. Virksomhedens årsrapport følger kalenderåret.
I slutningen af december har virksomheden kontant indestående i banken for 6 mio. kr. og skyldige varekreditorer for 6 mio. kr. Varekreditorerne forfalder få dage ind i det nye år.

Men hvis du betaler dine varekreditorer lige inden nytår (nogle gange kan man endda opnå en kontantrabat ved at betale lidt før forfald), reducerer du din balance til 15 mio. kr.

Dermed stiger din soliditet fra 19 til 27 %. Og det kan være afgørende, når en bank, et factoringselskab eller andre samhandelspartnere, skal vurdere din kreditværdighed. De ser nemlig på soliditeten og har ikke andre informationer om den løbende drift end dem, du giver dem.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109