23948sdkhjf

Julehandlen på nettet sprænger forventningerne

Danskernes juleforbrug på nettet slår igen i år rekord. Frygt for at Black Friday ville mindske julesalget gjort til skamme.
Medarbejderne hos den danske netbutik løbeshop.dk løber ekstra hurtigt i december, hvor tusindvis af pakker skal sendes til de købeglade danskere:

- Vores salg i december sprænger de ellers høje forventninger, og i forhold til sidste år der tale om en markant forbedring, siger marketingchef Rolf Andersen.

Det glade julebudskab fra løbeshop.dk bekræfter den generelle tendens hos danske netbutikker, forklarer Niels Ralund, adm. direktør i FDIH, der ikke er overrasket over det flotte julesalg:

- Mere end halvdelen af netbutikker melder, at salget i år overstiger forventningerne, mens de resterende enten rammer deres budget eller går lidt under. Det passer fint med, at mindst 6 ud af 10 forbrugere i år handler julegaver på nettet.

Hos løbeshop.dk frygtede Rolf Andersen, at den rekordstore Black Friday ville mindske julesalget. Den frygt har forbrugerne dog gjort til skamme:

- I modsætning til sidste år, så har det ikke været tilfældet i år. Faktisk startede vores julesalg med Black Friday, og siden er det bare steget.

Det samme er tilfældet i Hirtshals, hvor Billigleg.dk også melder om øget salg:

- Sagt på jysk har julesalget været rigtig, rigtig godt. Det slår rekord, og Black Friday har ikke kostet salg. Tværtimod blev det startskuddet til en super god december, siger medindehaver Lars Jakobsen.

Posten slår rekord

Traditionen tro er julemåneden ekstra travl hos pakkefirmaerne, ikke mindst PostNord Danmark.

Danskernes massive onlinekøb af julegaver henover weekenden betyder nemlig, at PostNord i dag tirsdag skal ud med mere end 600.000 forsendelser fra e-handlen – flere end nogensinde før på en enkelt dag:

- Vi har aldrig før set så mange pakker fra e-handlen på én dag. Danskerne har været så flittige i netbutikkerne i weekenden, at vi i dag oplever den største og travleste pakkedag i historien, siger Morten O. Nielsen, kommunikationschef i PostNord i Danmark. For at kunne håndtere de rekordmange pakker har PostNord i dag alle mand på arbejde, hvilket svarer til 900 omdelere mere end på en normal dag.

Hos netbutikken Stylepit kommer man sidste-øjebliks-køberne i møde ved at tilbyde en alternativ leveringsform. Butikken lader simpelthen forbrugerne købe julegaver helt frem til d. 23. december kl. 18:00, hvorefter kunderne kan afhente varen i en lastbil, der d. 24. december bliver parkeret foran Børsen i København:

- Vi arbejder hele tiden på at gøre hverdagen lettere for vores kunder, og hvad kan være bedre end at gøre det lettere at få købt gaverne i sidste øjeblik? Derfor fragter vi både gaver og juleglæde direkte til København d. 24. december, siger adm. direktør Sven Eric Nilsson.

FAKTA:

- En stikprøve fra FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel, foretaget henover sidste uge, weekenden og mandag d. 19/12 med, viser, at flertallet af netbutikkerne oplever et stigende julesalg.
- Flertallet (55%) forventer et større julesalg end sidste år.
- En fjerdedel (24%) tror på et salg på samme niveau som i 2015
- En mindre del (14%) forventer et lavere salg
- De sidste kan eller vil ikke svare
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078