23948sdkhjf

Danskerne vil hellere i kløerne på a-kassen end job-centret

Borgernes tillid til a-kasse og jobcenter er vidt forskellig.
Danskerne vil helst gå udenom jobcentret og direkte ned i deres a-kasse, hvis de bliver arbejdsløse. Det viser en ny undersøgelse blandt mere end 13.000 a-kassemedlemmer ifølge Ugebrevet A4.

Når lønmodtagerne bliver spurgt om de har tillid til, at a-kassen kan hjælpe og vejlede i tilfælde af ledighed, får a-kasserne en såkaldt score på 79 ud af 100, hvilket anses for et højt niveau. Kommunernes jobcentre får en score på 54 ud af 100, hvilket anses for et lavt niveau.

Selvom det er a-kassernes brancheorganisation, der selv har bestilt og betalt undersøgelsen, er der ifølge arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, professor Henning Jørgensen, ingen grund til at have mistro til konklusionerne.

Han hæfter sig især ved, at danske lønmodtageres tillid til jobcentre og a-kasser er markant forskellige.

- Det skyldes jo, at der sker forfærdelige ting på et jobcenter, hvor ledige bliver udsat for mistænkeliggørelse, krav og pisk. På et jobcenter er man bare et nummer i rækken, der underkastes kontrol. I en a-kasse oplever man en anden form for respekt og lydhørhed, selvom man også i a-kassen er underlagt en masse lovgivning, konstaterer arbejdsmarkedsforskeren.

Beskæftigelseschef i Aarhus Kommune, Vibeke Jensen, mener ikke, at jobcentrene klarer det så dårligt, når de får en score på 54.

- Det der med at beskylde jobcentrene for tvang og mistænkeliggørelse af borgerne hører fortiden til. Vi har en helt anden tilgang til borgerne, end den som blandt andet Henning Jørgensen giver udtryk for, fastslår Vibeke Jensen.

Medlemmernes karakterbog til a-kasserne er ikke lutter lagkage. A-kasserne fremstår i manges øjne ikke som nogen, der er præget af nytænkning, ligesom de heller ikke opleves som synlige i den offentlige debat.

Michael Valentin, formand for A-kassernes image- og kvalitetsudvalg og direktør i Akademikernes A-Kasse fremhæver, at a-kasserne er i fuld gang med at ændre på det støvede omdømme.

- Det skal jo ikke være sådan, at hver gang man kommer i sin a-kasse minder det om en bedemand, og der lugter af død. Vi behøver ikke hele tiden signalere lidelse, død og ødelæggelse. Vi skal gøre det stik modsatte for ellers går markedsprisen på de ledige også ned hos arbejdsgiveren. Vi er en forening for nogle gode medlemmer, der gerne vil i arbejde, fastslår Michael Valentin.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079