23948sdkhjf

Nu kan bilen købes på nettet

Bilkøbere kan for første gang købe nye og brugte biler på nettet med ganske få klik, men det er ikke nødvendigvis en god idé, mener FDM.
For første gang er det blevet muligt at købe en ny eller en brugt bil på nettet og få den leveret med 14 dages fuld returret.

Volkswagen har gjort det muligt at købe deres populære Up!-model på nettet, og leasingselskabet ALD Automotive har skabt bilsiden qigo.dk, hvor man kan købe en brugt bil med få klik.

Det kan være en fordel for de købere, som ikke bryder sig om at skulle forhandle om prisen på en bil, mener Abid Khan, advokat hos FDM.

Men der er en risiko for, at et bilkøb bliver et impulskøb i stedet for en velovervejet beslutning, siger han.

- Det kan være fristende at sidde i sofaen og købe en ny bil, men forbrugerne skal ikke glemme at prøvekøre bilen, så de ved, hvad de køber, siger Abid Khan.

På qigo.dk betaler forbrugerne online og prøver ikke bilen først. Når bilen er betalt og leveret, har ejeren 100 gratis kilometer til at afprøve den. Hvis købet fortrydes inden 14 dage, betales alle pengene retur.

Men det er stadig vigtigt at kunne prøvekøre en bil under omstændigheder, hvor man ikke føler sig bundet, mener FDM.

- Måske skal man prøvekøre fire modeller, før man finder en bil, der passer til ens behov. Det er svært, hvis bilen allerede står derhjemme, siger Abid Khan.

Men bilkøbere, der bruger qigo.dk, har formentlig allerede bestemt sig for, hvilken bil de vil have, siger Henrik Engel, som er operations director i ALD Automotive. Hvis ikke, har forbrugerne gode muligheder for at prøvekøre bilen, mener han.

- Vi mener, at 100 gratis kilometer stiller forbrugeren bedre end at prøvekøre en bil 10 kilometer hos en forhandler, siger han.

Hvis man kører mere end 100 kilometer i bilen de første 14 dage - og fortryder købet - modregnes der fire kroner per kørt kilometer.

Køber man en VW Up! på nettet, er der også 14 dages returret, men er der kørt i bilen, modregnes 1,50 kroner per kørt kilometer samt 3880 kroner for leveringsgebyr til indregistrering.

Hvis man køber bil på nettet, går muligheden for en prisforhandling også tabt.

Ifølge FDM kan forbrugerne almindeligvis få en rabat på mellem 5000 og 30.000 kroner ved at forhandle, og "det er muligt", at der findes bedre tilbud på en brugt bil andre steder end hos qigo.dk, siger Henrik Engel.

- Men vi tror, vi har en god fornemmelse af markedsprisen, siger han.

På qigo.dk er der mulighed for at nærstudere bilerne på 360-graders billeder og alle købere får en opgørelse over skrammer og skader på bilen.

Hos FDM anbefaler man dog at se bilen med egne øjne før et køb.

/ritzau/FOKUS
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172