23948sdkhjf

Dansk Supermarked: HK løber fra sit ansvar med kritik af supermarkedskæder

Dansk Supermarked Group tager til genmæle overfor HK.
HK har i flere medier kritiseret danske supermarkedskæder for deres brug af praktikanter i butikker og på lagre.

Nu tager Danmarks største detailhandelsvirksomhed, Dansk Supermarked Group, til genmæle over for HK's påstande.

- Med sin kritik overser HK bevidst eller ubevidst, at en lang række medborgere tilknyttet supermarkeder i tidsbegrænsede forløb netop ikke er tilknyttet med efterfølgende ansættelse for øje, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

- Endvidere ser HK med sin kritik stort på de aftaler, trepartsforhandlingerne mundede ud i, og som virksomheder såsom Dansk Supermarked Group efterfølgende har påtaget sig ansvaret for at føre ud i livet.

Mads Hvitved Grand, kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked Group, udtaler:

- Det er en grov forsimpling fra HK's side at lægge medborgere på forskellige ordninger sammen til et tal. Det samlede tal dækker over adskillige former for aktivering ned til få timer ugentligt med forskellige formål; herunder blandt andet visitering, afklaring af om sygdomsramte borgere overhovedet er klar til arbejdsmarkedet og så videre. En lang række af disse forløb har ikke ansættelse hos os som mål. Det er HK fuldt vidende om, og derfor stiller vi os helt uforstående overfor deres kritik.

- Vi har over de seneste år øget andelen af flygtninge i såkaldt sprogpraktik til ca. 500. Denne praktik har ikke som mål at sikre praktikanter efterfølgende ansættelse men derimod at sikre flygtningene danskfærdigheder, kendskab til arbejdsmarkedet og bedre muligheder for at blive integreret. Denne indsats er en del af de trepartsforhandlinger, som arbejdsmarkedets parter tog del i, herunder HK via LO. Derfor undrer det os, at HK nu tilsyneladende løber fra deres ansvar, når de vælger ikke at anerkende den indsats, virksomheder som Dansk Supermarked Group efterfølgende har ydet, fortsætter han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109