23948sdkhjf

HK Handel afviser Dansk Supermarkeds påstande

Beder Dansk Supermarked om dokumentation.
I en pressemeddelelse onsdag 18. januar anklager Dansk Supermarked HK Handel for at løbe fra ansvaret og se stort på de aftaler, trepartsforhandlingerne mundede ud i.

Men det afviser HK Handel nu i en pressemeddelelse.

- Hvis Dansk Supermarked har eksempler på, at HK Handel ikke overholder sine aftaler, må vi bede Dansk Supermarked om at fremlægge dokumentation for påstanden. Indtil da forholder vi os ikke yderligere til udokumenterede påstande. Derimod forholder vi os nøgternt til, at nye tal fra Beskæftigelsesministeriet dokumenterer, at ordninger som virksomhedspraktik og løntilskud i langt de fleste tilfælde ikke fører ledige tættere på ordinær beskæftigelse, siger Per Tønnesen, formand for HK Handel.

Dansk Supermarked fremfører i sin pressemeddelelse, at formålet med at have ledige tilknyttet i tidsbegrænsede forløb ikke er efterfølgende ansættelse.

- Vi er uforstående over for Dansk Supermarkeds påstand om, at formålet med ordninger som virksomhedspraktik og løntilskud ikke er at hjælpe ledige til med at komme tættere på ordinær beskæftigelse - hvad enten det er i den samme virksomhed eller andre steder. Det er jo netop derfor, ordningerne er etableret, siger Per Tønnesen.

Per Tønnesen fastholder, at HK Handel ønsker at stramme ordningerne op, så det forhindres, at de samme virksomheder bliver ved med at tage et stort antal ledige ind i virksomhedspraktik og løntilskudsjob, uden at det fører til ordinær beskæftigelse for de ledige. Det synspunkt fastholder HK Handel, uanset om Dansk Supermarked er enig eller ej.

- Vi ved godt, at virksomhederne ikke kan ansætte alle de ledige, de har i virksomhedspraktik eller løntilskud. Men vi synes, at der bør være en grænse for, hvor mange ledige virksomhederne kan tage ind uden efterfølgende at tilbyde ordinær beskæftigelse, siger Per Tønnesen.

HK Handel bemærker, at Dansk Supermarked gerne vil være en ansvarlig og mangfoldig arbejdsgiver, der tager ansvar for samfund, de er en del af.

- Helt stilfærdigt kan man jo spørge, om ikke det ville være et bedre udtryk for samfundssind og ansvarlighed at ansætte flere i ordinær beskæftigelse i stedet for i så udpræget grad at benytte ordninger med offentligt tilskud. Det ville gavne både de ansatte og samfundsøkonomien, siger Per Tønnesen.

Yderligere mener HK Handel, at dokumentationen fra Beskæftigelsesministeriet kan tyde på, at der kan være behov for en opstramning af tilsynet med ordningerne i de kommunale jobcentre.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094