23948sdkhjf

Økologisk kosmetik er fyldt med skadelige stoffer

- Det er en udbredt misforståelse at tro, at man undgår kemi, hvis man køber økologi, siger brancheforening.
Som forbruger er man ikke beskyttet mod allergifremkaldende stoffer, selv om man holder sig til de økologiske og naturlige kosmetiske varer.

Det fremgår af en ny undersøgelse af Miljøstyrelsen, skriver Metroxpress.

Ifølge rapporten, som har nærstuderet 375 natur- og økovarer i danske butikker og på nettet, indeholder knap halvdelen nemlig deklarationspligtige allergifremkaldende parfumestoffer.

Biolog i Miljøstyrelsen Bettina Ørsnes Larsen siger om fundene til Metroxpress:

- Hvis man køber økologisk eller naturlig kosmetik, fordi man ønsker et sundt valg, skal man være klar over, at det er det ikke nødvendigvis. Og er man allergisk, eller vil man ikke have allergifremkaldende stoffer, skal man tjekke produkterne grundigt.

Direktøren for kosmetikbrancheforeningen SPT, Helle Fabiansen, vedstår, at produkterne ikke nødvendigvis er et sundere alternativ:

- Det er en udbredt misforståelse at tro, at man undgår kemi, hvis man køber økologi- eller naturkosmetiske produkter, og vi har som branche aldrig påstået, at disse produkter er sundere, siger hun til MX.

Professor Jeanne Duus Johansen, Videnscenter for Allergi, har da også svært ved at forstå begreberne ‘naturligt’ og ‘økologisk’, når det kommer til kosmetiske produkter, da ingredienserne sjældent er opdyrket, men i stedet fabrikeret i laboratorier.

- Når producenterne om deres kosmetiske produkter siger, at de er naturlige og økologiske, anvender de en terminologi, som slet ikke hører hjemme i kosmetiske produkter, i et forsøg på at læne sig op ad de positive egenskaber og popularitet, som vi ser hos for eksempel økologisk og naturlige fødevarer.

Også Forbrugerrådet Tænk opfordrer til agtpågivenhed:

- Mange forbrugere er ikke klar over, at øko- og naturkosmetik kan indeholde allergifremkaldende stoffer. Men naturlige stoffer kan også fremkalde allergi, advarer Stine Müller til Metroxpress.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281