23948sdkhjf

Østjyder bestormer rygekurser i januar

At skodde smøgen kræver tilløb og selvbeherskelse. Og det har flere og flere østjyder.

Kommunale rygestopvejledere i både Horsens, Silkeborg, Århus og Randers beretter om stigende antal rygestoppere og især fulde huse her i januar.

Det fortæller tv2 Østjylland.

I Randers er tilstrømningen af rygere, der ønsker at kvitte nikotinen så stor, at Sundhedscentret de seneste år er blevet nødt til at starte flere og flere rygeafvænningshold op – jo flere kurser, der tilbydes – jo flere tilmelder sig, er tendensen.

- Det er ikke længere nemt at være ryger, og vi oplever virkelig travlhed, siger rygestoprådgiver Ulla Skov Aldahl fra Randers Kommune.

Det er ikke kun i Østjylland at antallet af rygere er i frit fald. I 1953 røg 59 procent - det tal er nu faldet til 16 procent, viser tal fra Kræftens Bekæmpelse. 0g kigger vi på mændene er faldet endnu større. I 1953 røg 78 procent af alle mænd - det tal er nu faldet til 15 procent.

Jens Prang fra Randers har cirka røget 400.000 cigaretter i løbet af de 54 år, han har røget. Men denne januar skal det være slut med at stå ude i kulden i redskabsrummet og ryge. Han er derfor en af de nye kursister i Randers Sundhedscenter.

- Jeg er meget tæt på at få KOL (lungesygdom red.), siger min læge, og så synes jeg, at det er blevet besværligt at ryge. Du må ikke ryge ret mange steder, siger Jens Prang.- Det er anden gang, at han prøver at stoppe, og de fleste må også igennem flere rygestop, før det lykkes at stoppe helt, lyder det fra rygestoprådgiver Ulla Skov Aldahl.

- Jeg håber virkeligt at det kan lykkes denne gang,” siger Jens Prang.

Her har de i de seneste par år at antallet af tilmeldte til rygestopkurser i Randers som sagt steget og steget - på det første hold her efter nytår er det tyve.

- Der er rigtig mange, der kommer fordi deres pårørende har sagt – se nu og komme i gang. siger rygestoprådgiver Ulla Skov Aldahl, og Jens Prang er som mange andre blevet tilmeldt af sin datter.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219