23948sdkhjf

HP tilbagekalder 101.000 computerbatterier

Det amerikanske computerfirma HP kalder batterier på 101.000 bærbare computere tilbage efter frygt for, at de kan bryde i brand.
Først var det Samsung, der havde problemer med batterierne på deres telefoner, og nu er det så den amerikanske computervirksomhed HP, der er kommet i uføre.

HP har nemlig valgt at tilbagekalde batterierne på 101.000 bærbare computere af mærkerne HP, Compaq, HP ProBook, HP Envy, Compaq Presario og HP Pavillion.

Årsagen er, at batterierne risikerer at overophede og i værste tilfælde bryde i brand. Det skriver det amerikanske netmedie Mashable.

Ifølge HP selv er der tale om computere, der er solgt mellem marts 2013 og oktober 2016 i USA, Canada og Mexico.

Men hos den danske elektronikkæde Elgiganten fortæller kommunikationschef, Frederik Danvig, at der er tale om en verdensomspændende tilbagekaldelse.

Det betyder, at fejlen også kan berøre danske kunder.

- Derfor anbefales det, at man for en sikkerheds skyld tager batteriet ud og bruger strømforsyningen, indtil man har undersøgt, hvorvidt ens batteri er omfattet, skriver Frederik Danvig i en kommentar til Ritzau Fokus.

HP har udsendt en liste over, hvilke numre der skal stå på batteriets stregkode, for at det er i risikozonen.

Danske kunder anbefales derfor at gå ind på HP's egen hjemmeside for at se, om ens eget computerbatteri er omfattet af tilbagekaldelsen.

I en pressemeddelelse meddeler HP selv, at amerikanske, canadiske og mexicanske kunder kan få byttet sit batteri hos forhandleren.

En lignende meddelelse er ikke blevet udsendt til danske kunder, men hos Elgiganten lover Frederik Danvig, at kunder, der har købt en af de pågældende computere hos Elgiganten, kan komme ind i butikken og få vejledning i sagen.

I USA rapporteres der indtil nu om otte tilfælde, hvor computerbatterier er brudt i brand, mens der i Canada kun meldes om et enkelt tilfælde.

Du skal kigge efter følgende numre på batteriets stregkode:
- 6BZLU
- 6CGFK
- 6CGFQ
- 6CZMB
- 6DEMA
- 6DEMH
- 6DGAL
- 6EBVA

Kilder: Hewlett-Packard, Mashable.com.

/ritzau/FOKUS
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08