23948sdkhjf

Butik lukket i Brabrand: Der var muselort overalt

Fødevarestyrelsen fandt muse- og rottelort flere steder i butikken Orient, der nu er blevet lukket.
Butikken Orient i Brabrand må ikke længere lange fødevarer over disken.

Den er blevet lukket af Fødevarestyrelsen efter et uanmeldt besøg mandag, skriver styrelsen på sin hjemmeside.

Det er fund af muse- og rottelort, der får Fødevarestyrelsen til at lukke butikken. Samtidig bliver forbrugere opfordret til at kassere eller returnere mad fra butikken.

Ifølge styrelsen lå der museekskrementer "overalt i butikken".

- I lagerlokalet blev der også fundet rotteekskrementer, blandt andet mellem paller med fødevarer og under hylder i butikken, skriver styrelsen.

- Og Fødevarestyrelsens folk kunne konstatere, at skadedyrene har haft uhindret adgang til virksomheden og dermed fødevarerne, fordi døren ud mod pladsen med affaldscontainer ikke sluttede tæt.

Derudover blev der fundet fem musefælder og en rottefælde. På den baggrund vurderer Fødevarestyrelsens rejsehold, at virksomheden har kendt til problemet.

Ifølge Thomas Gottliebsen Barbré har rejseholdet før set lignende tilfælde. Men det plejer at være i uregistrerede virksomheder.

- Det er ikke så ofte, vi støder på det, og det ikke er blevet anmeldt fra registrerede fødevarevirksomheder, siger han.

Fødevarerne er ikke egnet til at blive spist, da rotter kan bære og overføre forskellige sygdomme til mennesker.

- Hvis rotterne bærer weils-syge, er det noget, der er meget alvorligt at blive smittet af, lyder det fra Thomas Gottliebsen Barbré.

Han oplyser, at sygdommen også kan smitte gennem huden. Det kan derfor være nok at have rørt ved fødevarerne.

Der er imidlertid ingen indikationer på, at nogen er blevet syge efter at have rørt eller indtaget mad fra butikken, fortæller Thomas Gottliebsen Barbré.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094