23948sdkhjf

Mange fyrede Stark-medarbejdere kan genplaceres

HK Handel og Stark har forhandlet vilkår for medarbejderne i de butikker, som Stark lukker i februar.

Stark meddelte 11. januar, at de lukker ti butikker og sammenlægger Stark og Silvan i Ribe.

- Vi har haft nogle konstruktive forhandlinger, der er foregået i en god tone. Stark har et mål om at få så mange som muligt omplaceret og undgå afskedigelser. Det, håber vi, vil lykkes. Med den aftale, vi nu har indgået, sikres der nogle fornuftige vilkår for blandt andet fratrædelse og uddannelse til de ansatte, der ikke bliver omplaceret, siger faglig chef Kim Jensen, HK Handel, i en pressemeddelelse.

Det er på nuværende tidspunkt lykkedes Stark at få genplaceret omkring 50 ansatte, men arbejdet med jobmatching fortsætter, så tallet forventes yderligere reduceret.

Aftalen mellem HK Handel og Stark indebærer, ud over forhold som uddannelse med løn og eventuelle fratrædelsesgodtgørelser, at medarbejdere, der får ansættelse i enten Silvan eller Stark inden for ni måneder efter fratrædelsestidspunktet, genindtræder med den anciennitet, der er oparbejdet i deres nuværende stillinger.

Efter den 10. februar, hvor butikkerne lukker, vil der være en periode med oprydning og nedlukning. Senest 6. februar får butikkerne og de ansatte en plan for, hvornår butikkerne endeligt lukkes ned. Der er forhandlet en særlig fratrædelsesgodtgørelse til medarbejdere, der bliver og hjælper med nedlukning og oprydning.

Medarbejdere, som ikke bliver omplaceret til andre Stark butikker, er opsagt ultimo januar. Indtil nu er 48 fuldtidsansatte ikke genplaceret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094