23948sdkhjf

Bilsalget fortsætter med at stige kraftigt

Januar viste endnu en gang en markant stigning i antallet af nyregistrerede biler, skriver Danmarks Statistik.
Der blev indregistreret 20.000 nye personbiler i januar. Det skriver Danmarks Statistik.

Tallet er korrigeret for sæsonudsving. I faktiske tal blev der registreret 19.500 nye biler, en stigning på 19 procent i forhold til januar sidste år.

- Husholdningerne stod for 12.200, og det er 16 procent flere end sidste år. Med 5000 leasede og 2300 købte personbiler var erhvervenes tilgang 7300 i januar 2017. Det er 25 procent højere end sidste år, skriver Danmarks Statistik om tallene.

Samlet er der registreret 225.587 nye personbiler de sidste 12 måneder, og det er et hop på ni procent i forhold til samme periode for et år siden.

Der bliver ofte skelet til salget af biler, når danskernes økonomi skal vurderes. Derfor er det solide bilsalg en god nyhed.

- Rekordsalget af biler afspejler, at danskernes privatøkonomi generelt er i fin form. Renterne er uhyre lave, reallønnen stiger pænt og den private beskæftigelse er i fremgang. Dertil kommer, at boligpriserne stiger i en stadig større del af landet.

- Selv om bilsalget ikke er en rigtig god indikator for det samlede privatforbrug, så viser dagens tal med al tydelighed, at danskerne privatøkonomi er i rigtig fin form, skriver Nykredits cheføkonom Tore Stramer.

Hos Dansk Erhverv pointerer cheføkonom Steen Bocian dog, at registreringsafgiften er sænket, og at meget af nysalget kommer fra leasing af biler, der fortsat tager fart.

- Det høje bilsalg er således ikke udtryk for en generelt voldsom forbrugslyst blandt os danskere. Det er særlige forhold, som driver bilsalget så voldsomt op, som tilfældet er, skriver han.

Mens salget buldrer frem, går det fortsat ekstremt svagt for salget af elbiler og hybridbiler - biler, der bruger både benzin og el.

- Der blev registreret fem nye elbiler i januar 2017 mod 65 i 2016. Der var også kun ti nye benzinhybridbiler mod 19 i 2016, skriver Danmarks Statistik.

Salget af elbiler blev fra januar sidste år hårdt ramt af, at der blev indført højere afgifter på typen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203