23948sdkhjf

OVERBLIK: Posten er i krise i en tid med forandring

PostNord Danmark har mindre at lave, fordi vi sender færre breve. Læs om virksomheden her.
Færre breve presser postvæsnet i Danmark, der har underskud på bundlinjen og må fyre ansatte i de kommende år.

Det viste regnskabet i sidste uge. Også Folketingets postordførere er blevet orienteret om situationen, som bliver kaldt både katastrofal og kritisk.

Læs her om PostNord Danmark:

* PostNord-koncernen er ejet af den danske og svenske stat i fællesskab og er i Danmark reguleret af Postloven, som hører under Transportministeriet.

* Den nordiske postgigant blev skabt 24. juni 2009 med en historisk sammenlægning af Post Danmark A/S og det svenske Posten AB.

* I dag er PostNord aktiv i alle de nordiske lande.

* PostNord Danmark har 10.000 ansatte, som tager sig af breve, pakker, magasiner, reklamer og varer for private og erhvervskunder i Danmark og Norden.

* En stor strukturændring vil dog betyde, at der skal være 1000 færre ansatte om året i posten de kommende år.

* Et bredt politisk flertal enedes i maj 2016 om en aftale, der ophæver PostNord Danmarks pligt til at dele breve ud fra dag til dag og gav grønt lys til, at et standardbrev må være fem dage undervejs.

* Det sker, på baggrund af at interessen for at sende klassiske breve er styrtdykket.

* Faldende brevmængder betyder store forandringer for postvæsnet. Posthuse er lukket i stor stil og i stedet flyttet ind som postskranker i supermarkeder og på tankstationer.

* Samtidig er portoen blevet dyrere. Et almindeligt brev koster otte kroner i porto. Hvis brevet skal være fremme dagen efter, sendes det som et såkaldt quickbrev med frimærker for 27 kroner.

Kilder: PostNord, Ritzau.

/ritzau/
Kommenter artiklen (2)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093