23948sdkhjf

Kæmpe forskel i kassekredit rente hos små og store virksomheder

Virksomheder med en enkelt ansat betaler i gennemsnit 9 pct, på kassekreditten, mens firmaer med mellem 20 og 49 ansatte kan nøjes med 2,8 pct.
Der er store forskelle på store og små virksomheders kassekreditrente.

Mens virksomheder med en enkelt ansat i gennemsnit betaler 9 pct. i rente på kassekreditten, kan virksomheder med mellem 20 g 49 ansatte nøjes med 2,8 pct.

Det fremgår af en ny undersøgelse, som Håndværksrådet har lavet blandt 957 små og mellemstore håndværks- og industrivirksomheder.

Cheføkonom i Håndværksrådet, Lars Magnus Christensen, siger til www. Idag . dk, at forskellen til dels kan forklares med, at bankerne vurderer risikoen for være større i mindre virksomheder, hvor der ofte er nystartede iværksættere.

”Men det kan også have at gøre med, at risikovurderingen i dag er meget modelbaseret. Den har sjældent rod i et dybt kendskab hos bankrådgiveren til den pågældende virksomhed”, tilføjer Lars Magnus Christensen.

Undersøgelsen viser, at den gennemsnitlige kassekredit-rente er på 6,8 pct.

Lars Magnus Christensen opfordrer virksomhederne til at mindst en gang om året at forhandle kassekreditrenten med banken.

Det gør kun to tredje dele af de adspurgte virksomheder.

De fleste virksomheder har oplevet uændret kassekreditrente det seneste år.

Det selvom renteniveauet generelt er faldende og flere virksomheder stilles overfor krav om negativ rente på deres indestående i banken. Det kræver bl.a. Jyske Bank og Nordea.

Undersøgelsen siger dog ikke noget om, i hvor stort et omfang den negative rente påvirker virksomhederne.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125