23948sdkhjf

Fyret for at bande ad kollega

Under en diskussion på arbejdspladsen sagde medarbejderen ”luk røven” til en kollega.
Episoden førte til at den ansatte, der er medlem af Ingeniørforeningen, blev opsagt. Men foreningen mener, at opsigelsen er usaglig og har nu stævnet virksomheden.

Man skal tale pænt til hinanden – også selvom bølgerne går højt. Skulle man komme til at træde over stregen og som i den konkrete sag bede en kollega ”lukke røven”, så bør det fx koste en advarsel, men ikke en fyring, mener Ingeniørforeningen.

Ikke desto mindre blev et IDA-medlem opsagt, da han under en diskussion sagde de to ord til en kollega og efterfølgende ikke undskyldte for udsagnet. Forinden var gået en diskussion om implementering af et nyt it-system, som IDA-medlemmet havde ansvar for. IDA-medlemmet havde gennem længere tid været frustreret over, at kollegaen var negativ over for indførslen af det nye system. Og da det var tema for en diskussion, faldt de knubbede ord.

En enkelt fejl
IDA mener, at opsigelsen usaglig og har nu stævnet virksomheden.

”Vi mener, at opsigelsen er usaglig. Før det kom så vidt, kunne virksomheden i stedet have givet vores medlem en advarsel. Han har været ansat i virksomheden i 16 år uden samarbejdsproblemer og træder ved siden af denne ene gang. Vi mener, at der må være et vist frirum for den slags episoder. Det kan passende koste en advarsel, men ikke en fyring,” siger Finn Lænkholm, advokat i IDA.

I stævningen gør IDA krav på 6 måneders løn.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094