23948sdkhjf

Slut med yoyo-priser på benzin og diesel

Tankstationer går over til mere stabile priser på brændstof. De skal højest ændres dagligt.
Tank inden klokken ti, så får du den billigste benzin og diesel. Sådan var tommelfingerreglen indtil for ganske nylig. Men den du godt skrotte nu.

Benzinselskaberne har nemlig indført mere stabile priser - døgnet rundt.

- Førhen skulle kunderne holde øje med, hvornår prisen var lav og tanke på et bestemt tidspunkt. Nu kan de tanke, når det passer dem, og ikke når det passer vores prisskilt, siger Peter Rasmussen, direktør for brændstof hos Circle K til DR P4 Midt & Vest.

Selskabet var det første, som fjernede de daglige prisudsving. Samtidigt satte selskabet brændstofpriserne ned med 40 øre i gennemsnit.

Ifølge investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet er der også en anden grund til, at branchen har valgt en ny strategi. De svingende priser har nemlig ikke været nogen succes de seneste 10-12 år.

- Man har gjort kunderne meget prisfølsomme ved at konkurrere på en pris, der svinger ligesom pendulet. Det, vi ser nu, er et opgør med den manglende succes, siger han.

Peter Rasmussen fra Circle K erkender da også, at man har gjort kunderne for prisfølsomme.

- Vi i branchen har lært forbrugerne, at prisen er vigtig på en tåbelig facon. De sparer ikke noget. Vi pålægger dem i stedet et bestemt mønster, og det er ikke til gavn for nogen, siger han.

De fleste bilister får en lille gevinst

De mere stabile brændstofpriser får kun lille betydning for økonomien hos de fleste forbrugere, der sætter hanen i tanken.

- Men de mest ihærdige tilbudsjægere, som tidligere altid fangede de laveste priser, skal betale lidt mere, lyder vurderingen fra investeringsøkonom Per Hansen.

Circle K annoncerede den nye prisstrategi i februar - og indtil videre har det nye tiltag været godt for privatøkonomien, siger forbrugerøkonom Allan Skytte Christensen fra FDM.

- Uanset om man tanker helt tilfældigt i løbet af dagen, eller man går efter den billigste benzin, så har man faktisk sparet penge på det her pristiltag, siger han til DR P4 Midt & Vest.

Det skyldes, at konkurrencen er blevet skærpet på det seneste. Derfor er der i øjeblikket lidt lavere priser på den billigste benzin.

- I forbindelse med den her prisnedsættelse har nogle af de store aktører besluttet sig for at kæmpe lidt mere for markedsandele, siger Allan Skytte Christensen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095