23948sdkhjf

Utrygge erhvervsdrivende: Vi vil have Helsinge tilbage

Nordsjællands Politi kæmper en ihærdig kamp for at få bugt med vold og åbenlys handel med stoffer i Helsinge.
Grænsen er nået. Vi nægter at finde os i den udvikling, som vi den seneste tid har været vidner til.

Sådan lyder det i dag fra Helsinge Erhvervsforening.

- Vi er nået til det punkt, hvor vi siger, at det vil vi ikke have mere. Nu vil vi have Helsinge tilbage, og Helsinge skal være et trygt sted og et rart sted at være. Og det håber vi og tror på, vi kan få, hvis ikke vi har de ting, siger formanden for Helsinge Erhvervsforening, Christian Jessen, til TV 2 Lorry.

Baggrunden for de erhvervsdrivendes opråb er den opbakning, som en nyetableret prøveafdeling af rygmærkeklubben Gremium har fået blandt lokale unge i og omkring Helsinge.

Rygter om beskyttelsespenge
Flere borgere og erhvervsdrivende klager over general utryghed i gadebilledet, ligesom åbenlys handel med stoffer foregår flere steder i byen.

- Så har der jo været de her rygter om beskyttelsespenge og man tyranniserer de erhvervsdrivende nede i byen. Det seneste var knivstikkeri forleden aften. Der foregår mange ting - og der har været meget politi i området det seneste stykke tid. Og det er ikke det, vi gerne vil kendetegnes for heroppe i Helsinge, siger Christian Jessen.

Ekstra bevågenhed fra politiet Nordsjællands Politi bekræfter i dag overfor TV 2 Lorry, at man de seneste uger har patruljeret ekstra meget i og omkring Helsinge.

- Det er det, vi sammen skal arbejde hen imod. De skal ikke været i byen, og de skal overhovedet ikke etablere sig som bande, siger stationsleder i Nordsjælland Politi, Freddy Bech Jensen.

Så sent som i går onsdag iværksatte Nordsjællands Politi en større aktion ved Toftevangen i Helsinge med deltagelse af hele seks politipatruljer.

Et større grønt område blev undersøgt med hunde ligesom en ældre Audi blev finkæmmet.

Nordjællands Politi ønskede i dag ikke at oplyse om den præcise baggrund for onsdagens aktion.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125