23948sdkhjf

Vi køber 16 kilo tøj om året, men lader de fem blive i skabet

Danmark er det land i Norden, hvis indbyggere har det største tøjforbrug. Hver eneste dansker køber i gennemsnit 16 kilo tøj om året, svarende til i alt 89.000 tons. Men 30 procent af tøjet i vores garderobe har ikke været brugt i et år, viser en britisk undersøgelse fra 2016, gennemført af den private miljøorganisation WRAP. Det skriver Politiken.

- Mange af os køber alt for meget tøj, som vi aldrig bliver rigtig glade for, siger Else Skjold, adjunkt og ph.d. ved Designskolen i Kolding.

Tøjforbruget har i en årrække været støt stigende og ikke kun i Danmark. Else Skjold knytter overforbruget til en udvikling, hvor prisen på tøj faldt, i takt med at masseproduktionen blev udviklet. Med globaliseringen er det blevet til »masseproduktion på steroider« på grund af blandt andet outsourcing til Asien.

- I dag har vi produceret og standardiseret os af led, så der bliver fremstillet alt for meget tøj, siger Else Skjold til Politiken og tilføjer:

- Og det har voldsomme konsekvenser i forhold til miljø og social ulighed.

I en rapport fra Nordisk Ministerråd fra december sidste år fremgår det, at af de 89.000 tons tøj, vi danskere køber årligt, er det kun 41.000 tons, som hen ad vejen indsamles til genbrug af de velgørende organisationer samt en enkelt privat virksomhed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14