23948sdkhjf

Efter drastisk milliontab for Paustian: Kähler-mand går ind i ejerkredsen

Rædselsfuldt regnskabsår har ført til omvæltninger i Kalkbrænderihavnen.

Møbelkæden Paustian, der har butikker i Shanghai, Aarhus og i det Jørn Utzon-tegnede hovedkvarter i København, er kommet ud af et rædselsfuldt regnskabsår med milliontab.

Årsrapporten for 2015/2016 - et regnskabsår, der sluttede ved udgangen af september - viser et samlet minus på over 15 millioner kroner for selskabet.

En fåmælt bestyrelsesformand Finn Rants nøjes med at forklare kort over for Wood Supply, at virksomhedens it-system har svigtet, og det har lammet forretningen igennem længere tid.

- Der er tale om en it-konvertering, som fejlede, og det skyldes primært vores egen håndtering. Det har betydet, at vi har kørt i blinde i adskillige måneder, hvor vi har haft vanskeligt ved at levere og hvor vi ikke har kunnet se ind i virksomheden, siger Finn Rants.

Som i øvrigt trådte til som formand i april 2016. Og med egne ord "for at komme ind og løse problemerne".

Han forklarer, at masser af ressourcer blev hentet ind, og det har påvirket regnskabet yderligere negativt. Til gengæld har det hjulpet, anfører han.

- Så nu har vi været igennem en periode, hvor vi har fået tingene til at køre bedre og bedre, og nu er vi tilbage på sporet, siger Finn Rants om situationen.

Vanskelighederne, som kostet millioner i perioden fra efteråret 2015 til efteråret 2016, er siden blevet fulgt af omvæltninger i virksomheden.

Finn Rants træder selv af som bestyrelsesformand og overlader posten til Frantz Longhi, der er trådt ind som ny medejer. Frantz Longhi er især kendt i erhvervslivet som lederen bag vaseproducenten Kählers væksteventyr.

Finn Rants, som beholder sine aktier, har store forventninger til det nye ejerskab med Frantz Longhi.

- Han har før vist, at han skabe en ikke ubetydelig omsætningsstigning.

Peter Kampmann, som i 2006 købte Paustian af pensionskasserne LD og PKA, har både solgt sin ejerandel fra og er trådt helt ud af virksomheden, og nu er Janne Moltke-Leth den øverste i den daglige ledelse, meddeler selskabet.

Finn Rants ønsker ikke at kommentere omstændighederne omkring Peter Kampmanns afgang.

Og Wood Supply har forgæves forsøgt at træffe Peter Kampmann for en kommentar.

Paustian A/S
mio. kr. 2016 2015
Bruttoresultat 37,9  49,9
Resultat af primær drift  14,9 0,8
Resultat før skat  -19,0  -3,0
Årets resultat -15,7 -2,4
Balancesum  230,1 218,9
Egenkapital 63,8 69,6
Personaleomkostninger -48,6 -45,2
Regnskabsåret blev afsluttet 30. september 2016.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11