23948sdkhjf

Danskerne er meget tilfredse med deres arbejdsgiver

Vi er kun overgået af Norge i Europa.
Danskerne ligger i toppen, når vi måler på hvor lykkelige vi er - op på samme måde ligger vi i toppen, når det gælder tilfredshed med vores arbejdsgiver, viser en ny stor undersøgelse fra HR konsulenthuset Randstad.

Undersøgelsen er en del at Randstads Workmonitor, hvor man fire gange årligt tager temperaturen på arbejdsmarkedet heriblandt jobtilfredshed, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

- Vi gennemfører løbende målinger på, hvor tilfredse danskerne er med deres arbejdsgiver, og sammenligner resultatet med 32 andre lande. Og Danmark er altid at finde i toppen, hvilket naturligvis er en stor tilfredsstillelse. Jeg tror, at det skyldes flere forskellige faktorer. For det første er vores arbejdsmarked bygget op omkring forholdsvis flade beslutningsprocessor - medarbejdere orienteres og involveres i forretningen, og de føler således, at de er med til at gøre en forskel i forhold til helheden. Derudover har vi et arbejdsmarked, der bygger på Flexicurity-modellen – hvilket i korte træk betyder, at det er forholdsvis let for en arbejdsgiver og en arbejdstager at afbryde et givent samarbejde. Når der så i forvejen er lav ledighed, så er det de færreste lønmodtagere, der forsegler sig til en arbejdsplads, hvis ikke de er glade for at være der, siger Nima Astanehdost, administrerende direktør i Randstad.

Og han tilføjer, at danske virksomheder i dag også gør rigtig meget for at medarbejderne trives:

- Det er inden for mange forskellige brancher vanskeligt at finde medarbejdere og det gør at virksomhederne i den grad også har fokus på at pleje deres medarbejdere, så de ikke forlader dem, hvilket naturligvis afspejler sig i vores tilfredshed.

Af undersøgelsen fremgår det at USA og Mexico har de mest tilfredse medarbejdere, og kun Norge ligger over Danmark i Europa, mens Sverige er at finde væsentlig længere nede af listen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079