23948sdkhjf

Dankort på mobilen kommer snart i butikkerne

Udviklingen af Dankort på mobilen er ved at være i mål, og butikker og kunder kan i løbet af foråret tage den nye Dankortløsning i brug.
Nets lancerer nu en Dankort betalings-app til telefonen, som alle forbrugere – uanset bank – kan anvende.

Det fortæller Dansk Erhverv.

Dankort på mobilen kommer både til at fungere fra Apples telefoner (IOS) og telefoner med Android-styresystem. For nogle butikker vil Dankort på mobilen betyde, at betaling vil kunne foretages på allerede eksisterende terminaler med en softwareopdatering, imens andre skal opdatere eller udskifte deres terminaler med ny hardware.

Dankort på Mobilen indgår i den nuværende abonnementsmodel – du skal som butik ikke betale yderligere for at modtage transaktioner, som foregår via Dankort på mobilen.

Dankortbetalinger vil foregå via en app eller wallet på telefonen. Alle har mulighed for at stille en app eller wallet til rådighed. Hvor en app kun rummer Dankort, så kan en wallet indeholde flere forskellige kort - præcis som en fysisk pung.

Bokis bankerne, som repræsenterer 64 banker og 40 % af alle private bankkunder, har allerede udsendt deres wallet. Forbrugere der er kunder i en af Bokis banker, kan derfor allerede nu betale med Dankort på mobilen i udvalgte butikker.

Nets har også valgt at stille en Dankort-app til rådighed, så alle forbrugere uanset bank kan betale med Dankort på Mobilen.

Nets’ Dankort-app vil kunne bruges af alle kunder, uanset hvilken bank man har, og uanset om man har IOS eller Android. Dermed vil alle kunder kunne betale med Dankort på mobilen.

Markedsdirektør hos Dansk Erhverv Henrik Hyltoft er tilfreds med Nets' beslutning om at udvikle en selvstændig app og glæder sig over pengeinstitutternes wallets til mobilen:

- Nye betalingsløsninger giver forbrugere og erhvervsdrivende flere valgmuligheder og er med til at drive udviklingen mod nemmere og hurtigere betalinger i detailhandlen. Derfor ser vi frem til, at Dankort nu kommer som en selvstændig app. Vi ved, at mobilbetaling rummer et stort potentiale, og med den nye app til Dankort får danskerne et nyt, effektivt og billigt betalingsmiddel på mobilen, siger Henrik Hyltoft.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094