23948sdkhjf

Uholdbart at politiet ikke opklarer svindel mod netbutikker

Har ikke tid og der mangler koordinering, lyder anklagen fra butikkernes organisation
- Det er vildt frustrerende, at netbutikkerne gennem flere år har måttet leve med, at de anmeldte sager sjældent fører til andet end voksende sagsbunker på de lokale politistationer, som så ender med at opgive videre efterforskning. Nu stiger svindlen næsten eksplosivt, så der skal en mere fokuseret indsats til, siger kommunikationschef Henrik Theil, FDIH.

Politiet har for over et år siden erkendt, at det kneb med at få styr på den digitale kriminalitet, og at det krævede et samarbejde med netbutikker, betalingsudbydere, transportører og mange andre.

I et såkaldt Co-Creation samarbejde styret af Københavns Politi har op mod 40 parter, blandet andet Foreningen for dansk Internethandel, FDIH, derfor arbejdet med at finde løsninger, hvor alle slutter op om at bekæmpe cyberkriminalitet.

- Vi anerkender og er glade for politiets indsats for at gøre noget, men når politiet har  begrænsede ressourcer, så efterlyser vi en højt prioriteret indsats fx omkring muligheden for at anmelde svindel centralt, siger Henrik Theil.

Ingen fælles koordinering
FDIH har de seneste 4-5 år efterlyst en online anmeldelsesblanket og en central koordinering af indsatsen. Nationalt Cyber Crime Center (NC3) hos Rigspolitiet havde en blanket i test sidste år. Men siden har FDIH intet hørt.

- Imens må vores medlemmer fortsat løbe rundt mellem politikredsene for at finde ud af hvem, der vil modtage en anmeldelse, om det skal ske hvor netbutikken ligger eller hvor svindleren vil modtage varen. Det er uholdbart, og det dræner både butikker og politi for ressourcer, lyder kritikken.

FDIH har dog noteret sig, at justitsminister Søren Pape Poulsen, (K) nu lægger op til en mere fokuseret indsats.

- Nu skriver vi til ham og gentager ønsket om central online anmeldelse og ditto efterforskning fx i regi af NC3, fortæller Henrik Theil.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.536