23948sdkhjf

Kasi-Jesper i nyt slagsmål: Melder Pandora til politiet

Pandora tjener nu igen masser af millioner på det selskab, der afgjorde Kasi-Jespers såkaldte earnout-betaling.
Den danske smykkegigant Pandora og Jesper "Kasi" Nielsen har de seneste år været alt andet end gode venner.

Nu tager Kasi-Jesper slagsmålet til nye højder, da han vil politianmelde Pandora for bedrageri og mandatsvig. Det oplyser han til Finans.

- Jeg vil have bagmandspolitiet til at kigge på, om der er foregået uregelmæssigheder i det Pandora-datterselskab, jeg var med til at bygge op gennem en årrække. Det ligner det i mine øjne, at der er sket, siger Jesper Nielsen til Finans.

Baggrunden for politianmeldelsen er, at selskabet Pandora Central Western Europe A/S, der distribuerer smykker til »forskellige vesteuropæiske markeder«, netop har præsenteret et overskud på 336 mio. kr. i 2016. I de fire år forinden havde selskabet et samlet underskud på 830 mio. kr., og senest blev det til et tab på 83 mio. i 2015.

Det interessante ved Pandora CWE er, at det var det selskabs præstationer, der afgjorde størrelsen på Kasi-Jespers såkaldte earnout-betaling. Aftalen om earnout blev indgået, da Kasi ApS blev købt ud af Pandora i 2010. Betalingen fra aftalen skulle falde i 2015 på baggrund af de økonomiske resultater i det forudgående år.

Men da Pandora Central Western Europe offentliggjorde kæmpeunderskud det ene år efter det andet, vurderede Pandora, at earnout-aftalen havde en værdi af nul kroner, da der skulle afregnes.

Omvendt har Kasi-Jesper hele tiden ment, at aftalen var langt mere værd. Af Kasi ApS' 2015/2016-regnskab hævdes det, at aftalen har en værdi af 761 mio. kr.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08