23948sdkhjf

Fritz Hansen-rekord forgylder ejerne

Rekordregnskab for den polskproducerende ikonmager.

Det bedste resultat i 145 år.

Sådan skriver Dagbladet Børsen i dag om 2016-resultatet for møbelproducenten Fritz Hansen, som især står bag klassikere af Arne Jacobsen og Poul Kjærholm med flere.

Regnskabet er ikke gjort offentligt tilgængeligt, men over for Børsen oplyser Fritz Hansen, at driftsresultat er steget med 18 procent til 153 mio. kr.

Og at omsætningen er steget med 8 procent til 602 mio. kr.

- Grundlæggende hænger det sammen med, at vi er dygtige købmænd, der sørger for at få en ordentlig pris for vores varer, siger adm. direktør for Fritz Hansen, Jacob Holm, til Dagbladet Børsen.

I 2012 flyttede Fritz Hansen langt størstedelen af sin produktion til fabriksfaciliteter i Polen. Det blev dengang begrundet med lavere afgifter og lavere lønomkostninger for virksomheden, som samme år tjente et nettooverskud på 44 mio. kr.

2017-resultatet får ejerne, tobaksfamilierne Obel og Augustinus, til at tage 95 mio. kr. ud i udbytte. På 4 år har de taget næsten en kvart milliard kroner ud af Fritz Hansen A/S.

Selskabets mål er at nå en omsætning på 750 mio. kr. inden udgangen af 2018. Det skal ske ved at lave flere markedsinvesteringer, skriver Børsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203