23948sdkhjf

Nu skal oplevelsesøkonomien udvikles

Men regeringen nedsætter udvalg om oplevelsesøkonomien uden repræsentanter for erhvervet - ærgeligt siger, Dansk Erhverv.
Kæmpe konferencer i Herning, sportsoplevelser i Brøndby og koncerter ved havnefronten i Aalborg, Folkemødet på Bornholm. Flere danske kommuner har de senere år satset kraftigt på oplevelsesøkonomiske centre, som samler forskelligartede aktiviteter og produkter inden for bl.a. sport, koncerter, events, forlystelser, ferie- og fritidsaktiviteter mv. i samme område.

Nu skal en ny arbejdsgruppe se nærmere på mulighederne for udviklingen af sådanne oplevelsesøkonomiske centre, og hvilke barrierer, der står i vejen for indfrielsen af det oplevelsesøkonomiske vækstpotentiale.

Virksomheder ikke med
Arbejdsgruppen er nedsat af Erhvervs- og Vækstminister Brian Mikkelsen, men den rummer kun kommunaldirektører.

Det er Susanne Nordenbæk, Chef for turisme og oplevelsesøkonomi i Dansk Erhverv, en anelse skuffet over.

”Det er fint, at der nu ses på rammerne for oplevelsescentre, men det havde været en fordel i arbejdet inddrage virksomheder og deres organisationer.

”Vi har mange medlemmer, der bidrager til oplevelsesøkonomien og har en god fornemmelse for, hvad der kunne gøres bedre i kommunernes lokalplanlægning omkring center-udviklingen”, siger Susanne Nordenbæk til www.idag.dk

Mange gode modeller
Hun fremhæver, at netop oplevelsesøkonomien egner sig vældig godt til samarbejdsprojekter mellem det offentlige og den private sektor, fordi et godt samarbejde omkring festivaler, konferencer og årligt tilbagevendende kultur – og sports-event er en win-win-situation for begge parter.

Susanne Nordenbæk understeger, at Dansk Erhvervs medlemmer ikke har noget imod, at kommuner engagerer sig i f. eks. festivaler og andre events med en underskudsgaranti.

”Det kan være nødvendigt med et offentligt engagement, for at løbe noget i gang. Men siden skal der gang i samarbejdet på tværs. Her har vi mange gode modeller at byde ind med”, tilføjer Hun.


Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.127