23948sdkhjf

Rekordmange tomme butikker i Sydjylland

Broen Shopping i Esbjerg åbner i den landsdel, der har flest tomme butikslokaler, viser nye tal.
Da Broen Shopping i Esbjerg kort før påske slog dørene op til 70 butikker fordelt på cirka 30.000 kvadratme-ter, skete det i en sydjysk landsdel, der døjer med den højeste andel af tomme butikslokaler i hele landet.

Det viser data fra Ejendomstorvet.dk, som er ”søster” til Boligsiden.dk, fortæller virksomheden i en pressemeddelelse.

- Sydjylland har ifølge de nyeste tal næsten 160.000 kvadratmeter tomme butikslokaler. Det svarer til over ni procent af det samlede butiksareal, og det er den højeste tomgang blandt de 11 landsdele i vores stati-stik – på landsplan er tallet kun 5,6 procent. Og mens tomgangen det seneste år er faldet på landsplan, er den steget i det sydjyske, siger Simon Birch Skou, adm. direktør for Ejendomstorvet.dk.

For ti år siden stod kun omkring to procent af de sydjyske butikslokaler tomme, men med finanskrisen skød andelen af ledige lokaler i vejret, ikke mindst i det gamle Sønderjyllands Amt.

Siden 2012 har tomgangen for lejemål til butikker, cafeer og spisesteder ligget omkring ni procent i landsdelen, som de seneste fem kvartaler har haft landets højeste tomgang. Det sidste år er tomgangen steget fra 8,5 til 9,3 procent.

Aktuelt indeholder Ejendomstorvet.dk 277 ledige butikslokaler i hele Sydjylland, heraf 42 i Esbjerg by.

- I Esbjerg og det gamle Ribe Amt har vi fået ryddet godt op i ledige lejemål, men der har været mindre aktivitet i bymidten end normalt, fordi mange aktører har afventet Broen. Lejeniveauerne er generelt lavere end for fem år siden, og det bliver spændende at følge, hvordan Esbjerg absorberer 30.000 kvm ekstra butikker. Regeringens nylige aftale om Nordsø-olien giver mange vellønnede job, og Mærsk flytter sit oliehovedkvarter til byen. Det er godt for byen og området, og det vil bidrage til at understøtte detailbranchen lokalt, siger Jesper Ølgaard Bloch, partner i EDC Erhverv Poul Erik Bech på Kirkegade i Esbjerg.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095