23948sdkhjf

Comeback til Pandora gav dansk aktierekord

Efter et brat fald tidligere på ugen fortsatte Pandora-aktien torsdag genrejsningen, da selskabet gjorde klart, at det holder fast i forventningerne til helåret.

I det hele taget var der god stemning på aktiemarkedet, mens investorerne til gengæld solgte lidt fra i de mere sikre papirer som obligationer.

Torsdag endte smykkeaktien med at stige 5,0 pct. til 714 kr., hvilket sendte eliteindekset C20 Cap i rekord. Tidligere på ugen skabte en analyse fra Carnegie fornyet tvivl om Pandoras salgsvækst og sendte aktien ned med 12,1 pct.

- Det giver noget lettelse, at Pandora holder fast i forventningerne efter nogle dage med meget turbulens, hvor der netop har været nervøsitet, om selskabet kunne fastholde forventningerne, siger Martin Munk, der er senioraktierådgiver i Jyske Bank.

- Dermed er det ikke sagt, at vi er ude af skoven, der kan stadig være turbulens frem mod regnskabet 9. maj, hvor vi får syn for sagen, fortsætter han.

C20 Cap var samtidig i god gænge og steg med 0,8 pct. til lukkerekorden 1095,76. Den seneste rekord blev sat onsdag før påske.

/ritzau/FINANS
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109