23948sdkhjf

Nordjysk te-importør har gjort "et megascoop"

Iværksætter portræt: Mette Svanbergs luksus-te på vej til både Bilka, Føtex og Netto

Efter i syv år at have knoklet med at udbrede kendskabet til sine produkter har indehaveren af nordjyske Tea by Bohea, Mette Svanberg, endelig fået et stort gennembrud:

Den malaysiske te, hun importerer, kommer i den kommende tid ud på hylderne hos Dansk Supermarked - først hos Bilka og lidt senere hos Netto og Føtex.

- Jeg har ikke rigtig kunnet komme igennem i specialbutikkerne. Så var der nogen i mit netværk, der sagde "tag da kontakt til Dansk Supermarked" - og så gjorde jeg det, fortæller Mette Svanberg, der pludselig havde en kæmpekunde.

- For mig er det selvfølgelig et megascoop. Men det viser bare, at man ikke skal være bange for at kontakte de store, konstaterer hun.

Mette Svanborg er ikke i tvivl om, at markedet er klart til te af høj kvalitet. Siden hun etablerede Tea by Bohea i 2010 har hun brugt det meste af tiden på sortiment, salg og gode råd om te via specialbutikker, sociale medier og webshop.

Container er på vej
Hun har i "hele sit liv" været passioneret tedrikker, og en dag smagte hun te fra et tebrev fra BOH-plantagen i Malaysia. Det førte, til at hun etablerede Tea by Bohea og fik eneforhandling af te for BOH i Skandinavien.

- Der er tale om ”ublandet bjergte” fra én plantage i Malaysias højland, og derfor er der også grænser for, hvor meget te der kan produceres. Den er af absolut af fineste kvalitet lavet af de yderste blade. BOH-plantagen står selv for hele produktionen af te, herunder dyrkning, plukning, produktion, pakning og distribution, fortæller Mette Svanberg.

Hun er netop vendt hjem efter et besøg på plantagen, hvor hun var med til at pakke og afsende den første sending. Den er nu på vej med skib i en container med cirka 500 kilo te til at dække den første introduktion i Bilkas butikker.

- Her er tale om mængder, som jeg ikke før har købt på én gang - og slet ikke haft solgt før det kom hjem, påpeger teforhandleren fra Støvring syd for Aalborg.

Med i containeren er er også 2.000 kilo iste fra BOH. Den skal ud til alle landets Netto-butikker i uge 23. Teen kommer i doseringsbreve, som man tilsætter koldt vand og ryster.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109