23948sdkhjf

I Struer har han stadig heltestatus

Navnenyt: Efter 27 års ansættelse med 11 år som administrerende direktør er navnet Anders Knutsen uløseligt forbundet med B&O. 4. maj fylder den tidligere topchef 70 år.
Det går op og ned for den verdenskendte elektronikproducent Bang & Olufsen. Men helt godt går det sjældent.

Og i starten af 1990'erne var afgrunden faretruende tæt på for Struer-virksomheden, som er kendt for det anerkendte design og den pebrede prissætning.

Alligevel lykkedes det B&O's ledelse med den administrerende direktør Anders Knutsen i front at vende underskud til overskud i en vanskelig periode.

Så i Struer husker de stadig Anders Knutsen, som fylder 70 år den 4. maj, som en redningsmand.

Anders Knutsen forlod B&O i 2001 efter sammenlagt 27 års ansættelse - med mere end ti år i direktørsædet.

I dag er der blevet mere tid til golf og maratonløb, men han har dog ikke mistet interessen for de relativt dyre produkter med den gode lyd og det spektakulære design.

- Min filosofi er, at man som virksomhedsleder bør holde sig fra at kommentere, hvordan det går i en virksomhed, man ikke selv er en del af længere. Men når det er sagt, så følger jeg selvfølgelig med i, hvordan det går, og jeg køber stadig produkterne med stor fornøjelse, siger Anders Knutsen.

Den tidligere direktør er som mange andre bekymret, når det kniber så meget med at få skabt overskud i en tid med smartphones og stramingtjenester.

- B&O's største udfordring er for mig at se, at kvalitet ikke er et konkurrenceparameter på samme måde længere. Hverken de unge eller ældre forbrugere synes at interessere sig synderligt for billed- eller lydkvalitet, siger Anders Knutsen.

Den erfarne topchef kan dog også skrive meget andet end Bang og Olufsen på cv'et.

Seks år som bestyrelsesformand i Danisco blev det også til.

Bestyrelsesarbejdet drosler han til gengæld ned på i disse år, hvor det i stedet er den økologiske is, han har kastet sin kærlighed på. Anders Knutsen er nemlig medejer af virksomheden "Jacob og Jakob Icecream", hvor han også er bestyrelsesformand.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079