23948sdkhjf

Telenor vinder kunder i Danmark

TDC-rivalen Telenor gik frem i Danmark i første kvartal, hvor der kom flere kunder og kroner i kassen.
Det norske teleselskab Telenor har haft fremgang i indtjeningen i første kvartal. Lavere omkostninger forbedrer resultaterne, der dog ifølge selskabet selv er et stykke fra at være helt tilfredsstillende.

Telenor fik i første kvartal et driftsoverskud før af- og nedskrivninger (EBITDA) på 222 millioner norske kroner på det danske marked, hvilket er en fremgang fra 157 millioner norske kroner i samme periode året før.

Selskabet skriver i regnskabet, at det primært er lavere udgifter til implementering af et nyt it-system, som har forbedret indtjeningen.

Telenor fik 9000 nye mobilkunder i kvartalet, og den samlede kundebase er nu på cirka 1,83 millioner i Danmark.

De gennemsnitlige mobilpriser faldt med 4 procent på det danske marked som følge af lavere indtægter fra roaming og prispres.

Til gengæld solgte selskabet flere mobiltelefoner, hvilket var med til at løfte omsætningen samlet med 5 procent til 1,2 milliarder norske kroner.

- Jeg er tilfreds med, at vi har en stabil udvikling i kundebasen, og at vi ser en stigning i EBITDA-marginen på grund af lavere omkostninger som følge af vores investering i simplificering af virksomheden, siger administrerende direktør hos Telenor Danmark Jesper Hansen i en skriftlig kommentar.

- Det ændrer dog ikke på, at vi stadig befinder os i et marked med hård konkurrence. Vi er på den rigtige rejse, men der er fortsat et godt stykke vej at gå, siger han.

Hvordan det går hos konkurrenten TDC, får man et indblik i fredag morgen, hvor selskabet er på banen med sit regnskab for første kvartal.

/ritzau/FINANS
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094