23948sdkhjf

Apoteker mistænkes for kartelvirksomhed

Apotekerforeningen samt apoteker i Roskilde, Nykøbing Falster og Nakskov er blevet ransaget i forbindelse med efterforskningen.
Det var en udtalelse fra en apoteker i Nakskov til TV2 Business, som fik myndighederne til at reagere.

Nu har konkurrencestyrelsen ransaget apoteker i Roskilde, Nykøbing Falster og Nakskov, og derudover Danmarks Apotekerforening og selskabet Apotekernes Amba på grund af mistanke om kartelvirksomhed, fortæller Politiken fredag.

Udtalelsen, som fik konkurrencestyrelsen på banen, faldt i forbindelse med et interview med apoteker Thomas Sevel fra Nakskov, der var blevet vred over udsigten til øget konkurrence, da apoteker Betina Kjær Hansen fra Nykøbing Falster ville udvide med et apotek mere i nærområdet.

- Hvis hun gennemførte de her planer, så måtte hun indse, at hun åbnede låget for Pandoras æske. Så ville der blive absolut krig, sagde han til TV2 Business og understregede, at han og andre medlemmer fra indkøbskæden Apotekeren.dk havde givet hinanden hånd på, at de ikke vil hugge hinandens kunder.

Men det må man ikke, for det er kartelvirksomhed, og tirsdag rykkede konkurrencemyndighederne ud i femmandshold for at undersøge sagen.

- Det er utroligt, at statslige tjenestemænd rykker ud og endevender mine skabe og skuffer på baggrund af en forvredet artikel på TV 2, siger Thomas Sevel til Politiken.

Siden den nye apotekerlov trådte i kraft, har 117 nye apoteksfilialer set dagens lys oven i de 312 eksisterende apoteker.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.226