23948sdkhjf

Regeringspartier modarbejdede indgreb mod kunstigt lave bilafgifter

V, K og Liberal Alliance ville ikke være med til et indgreb mod leasingbiler i 2012, fordi det ville give flere penge i statskassen.
Mens skatteminister Karsten Lauritzen (V) undersøger, om han skal gribe ind med lovgivning over for bilbranchens metoder til at nedbringe registreringsafgiften, var han selv med til at modarbejde et lignende initiativ i 2012.

Det skriver Finans .

Dengang fremsatte den daværende SF-skatteminister, Thor Möger Pedersen, et lovforslag, som skulle sætte ind over for kunstigt lave registreringsafgifter på demo- og leasingbiler.

I sidste uge afslørede Finans, at netop Toyota er et af de firmaer, der scorer solide profitter på at barbere registreringsafgiften ned med en kontroversiel leasing-fidus, der i branchen kaldes ”at vaske biler”.

Da Thor Mögers forslag skulle til afstemning, var de nuværende regeringspartier Venstre, Konservative og Liberal Alliance de eneste, som stemte imod, og skatteminister Karsten Lauritzen var selv med i salen for at trykke på nej-knappen.

- Karsten Lauritzen kan ikke holdes personligt ansvarlig for partiets linje dengang, men det giver Venstre en særlig forpligtelse til at tage problemet meget alvorligt og reagere på det som regeringsparti, siger Socialdemokratiets skatteordfører Jesper Petersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Karsten Lauritzen, men Venstres daværende skatteordfører, Torsten Schack Pedersen, siger, at partiet aldrig har haft problemer med at lukke huller.

Årsagen til, at Venstre stemte imod, var, at det ville skabe et provenu til statskassen på 1 mia. kr. om året, og dermed var der i virkeligheden tale om en skattestigning, siger han.

Indgrebet blev vedtaget trods modstanden fra de nuværende regeringspartier, men blev udvandet undervejs, skriver Finans.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125